Miért fontos a Steve Jobs nap?


Steve Jobs neve megkerülhetetlen a technika világában.


Steve Jobs, az Apple alapítója és társvezetője 2011. október 5-én halt meg, tisztelői pedig ezt követően emléknap szervezésébe fogtak, amelyet 2011. október 14-én tartottak meg először.
 

Az Apple az ő vezetésével vált a világ egyik legmeghatározóbb és legértékesebb cégévé, és olyan emlékezetes és a technikai világot alapjaiban megváltoztató termékek fűződnek a nevéhez, mint az iPod, a Mac, amely a személyi számítógépek világában utánozhatatlan, a MacOS X operációs rendszer, az iPhone és az iPad.
 

Az Apple termékei felforgatták a technológiia fejlesztéseket is.Az Apple által kifejlesztett iTunes forradalmasította a digitális termékek kereskedelmét, az iCloud felhőszolgáltatása a tartalmak megosztását úgy tette lehetővé, ahogy korábban elképzelni sem tudtuk.
 

Steve Jobs öltözködését tekintve is összetéveszthetetlen volt: bármilyen eseményről is volt szó, a kopott kék farmer, a fekete pulóver és a sportcipő elmaradhatatlan volt. Steve Jobs gyakran volt kemény főnök, maximalizmusát közvetlen kollégái gyakran emlegették, és ebből fakadóan sokszor képes volt apróságnak tűnő kérdéseken is hosszan vitatkozni. Az viszont biztos, hogy ma azért élvezhetjük a kitűnő termékeket, mert fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy könnyebbé tegye az életünket.


Forrás: daysoftheyear.com