Milyen lesz a legújabb iPhone?


Vajon mit rejt majd a legújabb iPhone doboza?


Már csak egy napot kell várnunk, hogy végre kiderüljön, milyen iPhone-okat dob piacra az Apple idén. Várhatóan október 13-án ezeket jelenti be a techóriás, de egyes értesülések szerint egyéb eszközök bemutatására is számíthatunk.
 

Ha a korábbi névadási gyakorlatot követi a cég, akkor az új okostelefonok neve iPhone 12 és iPhone 12 Pro lesz, és jelentős újításokat tartalmaznak majd. A szakértők négyféle eszköz megjelenésére számítanak, háromféle méretben: 5.4, 6.7 és 6.1 hüvelykes eszközök várhatóak.
 

Az alábbi összefoglaló videóban láthatod azt a 10 dolgot, amit mindenképpen tudnod kell az iPhone 12-ről:
 A leakerek szerint az 5.4 hüvelykes iPhone 12 mini lesz a legkisebb iPhone, amelyet az Apple a 4,7 hüvelykes iPhone SE óta kiadott, míg a 6,7 hüvelykes iPhone 12 Pro Max lesz az Apple eddigi legnagyobb iPhone-ja, felülmúlva a 6,5 ​​hüvelykes iPhone 11 Pro Max-ot. A két 6,1 hüvelykes modell mérete pedig hasonló lesz a már forgalomban lévő iPhone 11-hez.
 

Várhatóan 2020-ban már minden iPhone-nál az OLED Super Retina XDR technológiát alkalmazzák az érintőkijelzőknél, még az olcsóbb modellek esetében is, de ugyanilyen kétséges információ az is, hogy az új eszközök TrueDepth kamerarendszerrel működnek majd. Ennek köszönhetően kisebb helyet foglalnak el az előlapi kamerák, így nagyobb méretű képernyőt élvezhetnek a felhasználók.
 

Úgy tűnk, az új iPhone-ok már képesek lesznek csatlakozni az 5G-hálózatokhoz, amelyek jóval gyorsabban működnek 4G-s társaiknál.

A feltételezések szeirnt többféle méretben jelenik meg az iPhone 12. / Forrás: macrumors.com


A 2020-as iPhone 12 modellek az Apple által tervezett, 5 nanométeres A14 chippel működnek, amely várhatóan mind a sebességet, mind a hatékonyságot növeli majd, illetve az akkumulátor élettartamát is pozitívan befolyásolhatja – ellensúlyozva ezzel az 5G-kompatibilitást, ami szintén használja az akkumulátort.
 

Már hónapokkal ezelőtt felröppentek azok a hírek, miszerint az Apple idén már nem biztosít automatikusan az új iPhone-okhoz adaptert és fülhallgatót, ezzel is csökkentve a felesleges elektronikai hulladék mennyiségét, illetve a csomagolási és szállítási költségeket. Ez alátámasztja az is, hogy a szeptemberben megjelent Apple Watch Series 6 doboza sem tartalmazott hálózati töltőt. Ezzel szemben energiatakarékos adapter és új USB-C-Lightning kábel megjelenése is várható, amelyeket külön vásárolhatunk majd meg.
 

A fentiek természetesen csak feltételezések, de holnap este 7 órakor mindenre fény derül!
Add hozzá az eseményt az „Emlékeztetőt kérek" gombra kattintva, iratkozz fel a hírlevelünkre, kövesd Facebook-oldalunkat, vagy este 7-kor nézz vissza ide, így biztosan nem maradsz le az Apple Event élő közvetítéséről a moreforyou.hu-n!