Nézd élőben az Apple Eventet!


Apple Watch Series 6.

Mit érdemes tudni a legújabb szériáról?
Az Apple Watch életmentő funkciói továbbra is nagy hangsúlyt kapnak, hiszen számtalan felhasználói történet bizonyítja, hogy a gyakorlatban is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Azt is fontos megemlíteni, hogy az Apple Watch egyik hatalmas előnye, hogy segít a felhasználók egészségének megőrzésében. A Vo2 max a test által maximálisan felvehető és szállítható oxigén menniységét adja meg. Jeff Williams, az Apple üzemeltetési vezérigazgatója elmondta, hogy a jövőben az Apple Watch képes lesz figyelmeztetni, amennyiben ennek szintje csökken a szervezetben.
 

Jeff Williams ismertette az Apple Watch Series 6 legfontosabb tulajdonságait.


Az Apple Watch Series 6 alkalmas lesz arra, hogy 15 másodperc alatt megmérje a vér oxigénszintjét egy beépített pulzoximéter segítségével.
A kijelzőről megtudtuk, hogy 2,5-szer fényesebb, mint eddig bármikor, és tengergerszint feletti magasság változásainak mérésére is alkalmas, ami talán a túrázók számára a leghasznosabb. 

A legújabb Apple Watch széria a következő színekben érhető el: Blue, Classic Gold, Graphite, Product Red.

A hozzá tartozó szíj egyetlen darabból áll, Solo Loop néven fut majd. Többféle méretben lesz elérhető, de rugalmas anyagból készül, így mindenki megtalálhatja hozzá illő modellt. Egyszerűbb verzióján kívül elérhető lesz a Braided Solo Loop is, amelynek egyik nagy előnye, hogy nem kell bajlódni a szíj bekapcsolásával, elég egyszerűen felhúzni a csuklóra. Az egyszerűbb változat 7, a fonott pedig 5 féle színben kapható majd.
 

A Solo Loop szíj fonottt verzióban is elérhető.


Hatalmas újdonság, hogy az iPhone nélkül, önállóan is beállíthatóvá válnak bizonyos kényelmi funkciók a Family Setup segítségével (amennyiben az Apple Watch rendelkezik egy e-SIM kártyával). Ilyen lehet például, ha a gyerek elindul az edzésre, mi pedig értesítést kapunk a telefonunkra, amikor megérkezett – mindez akkor is működik, ha csak az e-SIM-mel ellátott Apple Watch-ot viseli, de telefon nincs nála. De ugyanígy szabályozhatjuk azt is, hogy kivel kommunikálhat az eszköz segítségével. Sajnos ez a funkció Magyarországon egyelőre nem lesz elérhető.

Két modellt ismertünk meg: Apple Watch Series 6 és Apple Watch SE.

Az Apple 2030-ig karbonsemlegességet hirdetett meg. 2015 óta 35%-kal csökkentették ökológiai lábnyomukat. Az Apple Watch új szériája újrahasznosított alumíniumból készül, és arzén-, higany- és PVC-mentes.

USB-adapter ettől a szériától kezdve már nem jár majd az Apple Watch-hoz, ezzel 50 ezer autónak megfelelő károsanyagkibocsátástól mentik meg a Földet.

Fitness+ alkalmazás

Az Apple Watch Series 6 segítségével egy beépített személyi edzőt kapnak a felhasználók. A Fitness+ alkalmazás különböző mozgásformákhoz biztosít edzésterveket videós formában, amelyeket így valós időben végezhetünk. Az Apple Watch által mért személyes adataink (szívverés, megtett kilométer stb) a videók alatt is megjelennek. A szolgáltatáshoz előfizetés szükséges.
 

Az új iPad Air grafikai teljestménye kétszer gyorsabb.


iPad

Az új iPad széria 40 százalékkal gyorsabb CPU-val, illetve A12 Bionic chippel rendelkezik majd, és kétszer gyorsabb lesz a grafikai teljestménye, mint az előző chippekkel felszerelt eszközöknek.

8. generációs iPad az iPad OS14 rendszerrel fut majd.

Apple Pencil

A legújabb Apple Pencillel az eddigieknél is könnyebb lesz a szövegek szerkesztése, másolása, és még a kézírás digitalizálására is alkalmas lesz.

iPad Air

A legújabb verzió retinekijelzővel rendelkezik, és háromféle színben lesz elérhető: RoseGold, SkyBlue és Green. A kiejlző mérete 2360x1640 pixel, és az A14 Bionic chipet építették be, amely egyedülálló módon 5 nanométeres technológiával készül. Az új iPad Air grafikai teljestménye 30 százalékkal gyorsabb elődeihez képest, és vadonatúj Touch ID technológiával rendelkezik: az ujjlenyomatolvasó ezúttal a készülék tetején található gombon kapott helyet.
Az eszköz USB-C csatlakozót kap, így az igéretek szerint az adatátvitel 10x gyorsabb lesz elődeinél.

Előlapi kamerája 7 megapixeles, hátoldali kamerája pedig 12 megapixeles, és 4K felbontásban képes rögzíteni. Az eszköz mérete 10,9", és a 60 százalékkal gyorsabb LTE-képességének köszönhetően a mobilnet sebességére nem lehet panaszunk.

Tim Cook elmondta, hogy holnaptól elérhető az iOS 14, a tvOS 14, az iPadOS 14 és a Watch OS7 – ez utóbbi különlegessége, hogy automatikus kézmosás-érzékeléssel rendelkezik, tehát jelzi, ha nem töltünk elengedő időt a tevékenységgel. Ez a jelenlegi járványhelyzetben kifejezetten hasznos funkciónak tűnik.

Amire eddig számítottunk:

A szakértők és leakerek szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az Apple Watch 6. szériájának bemutatása, illetve legalább egy új iPad modell prezentálása, bár ezt illetően megoszlanak a vélemények: egyesek szerint az eszköz olcsóbb verziója kerül piacra, míg mások inkább az iPad Air 4 megjelenését várják. 

Ugyan egyre több jel utal arra, hogy a legújabb iPhone-okra sem kell sokat várni, kérdéses, hogy a mai eseményen megismerhetjük-e, milyen lesz az iPhone 12.
 


Add hozzá az eseményt az „Emlékeztetőt kérek" gombra kattintva, iratkozz fel a hírlevelünkre, kövesd Facebook-oldalunkat, vagy este 7-kor nézz vissza ide, így biztosan nem maradsz le az Apple Event élő közvetítéséről a moreforyou.hu-n!