in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Ragyogó szépség: fókuszban az iPhone 14

iPhone 14.

Az Apple legújabb modellje, az iPhone 14 frissített kamerákkal, választhatóan bekapcsolt állapotú kijelzővel és szuper, új szolgáltatásokkal érkezett.

A 14 hasonlóan 6,1 hüvelykes OLED kijelzővel és prémium rozsdamentes acél és üveg kialakítással rendelkezik, mint a korábbi modellek, de a képernyő tetején lévő nagy bevágást, amely a Face ID kamerákat tartalmazza, egy 31%-kal kisebb váltotta fel. Új a lehetőség, hogy a képernyő mindig bekapcsolt állapotban tartható, még készenléti állapotban is. Nem kell tehát a jövőben tele kézzel ügyetlenkedni, ha éppen rá akarnánk pillantani valamilyen információért a készülékre, azok folyamatosan láthatóak lesznek.

Verhetetlen kijelző

A 6,1 hüvelykes kijelző egyébként a legjobb a piacon. Színgazdag, tűéles és hihetetlenül fényes. Kültéren 2000 nites csúcsfényerővel (a képernyő fényerejének szabványos mérőszáma), ami felülmúlja a korábbi rekordtartót. Ami nem mindegy, hiszen minél fényesebb a kijelző, annál könnyebb látni közvetlen napfényben is, így biztosan nem lesz gond akkor sem, ha éppen a strandon nézegetnéd.

x Promóció

Bivalyerős akku

A telefon tölthető 20 W-os vagy nagyobb teljesítményű USB-C hálózati adapterrel s természetesen támogatja a 15 W-os vezeték nélküli töltést is. Az akku több mint 20 óra videózást és több mint 80 órányi zenehallgatást is kibír.

Gyors működés

A iPhone 14 belsejében A16 Bionic chip dolgozik, így a korábbi A15-ös chipekhez képest mintegy 10%-kal a gyorsabb. Könnyedén képes kezelni mindent, amit egy okostelefonnal csak szeretnél csinálni, és még évekig az is marad. Az Egyesült Államokban az iPhone 14 termékcsaládot már sim-kártya tálca nélkül forgalmazzák, de Európában a hagyományos sim-ekkel is használható.

Hollywoodi videók

A iPhone 14 “Filmszerű módja” automatikusan átteszi a fókuszt az egyes jelenetek legfontosabb részletére – pont úgy, ahogy a profi filmesek is csinálják. És már 4K felbontású videókat is felvehetsz a mozifilmeknél szokásos 24 képkocka/s sebességgel. A videózás osztályelső a lenyűgöző új akció móddal is, amely akciókamerához hasonlóan stabilizálja a felvételeket.

Tűéles fotók

A 14-ben egy új feldolgozórendszer gyenge fényviszonyok mellett a kamerák teljesítményét két-háromszorosára növeli, ami különösen akkor segít, ha beltérben, gyenge, mesterséges fényben készítünk felvételeket. A fényképezőgép ProRaw módban teljes 48 megapixeles képeket is képes készíteni, és 2x-es zoomot produkál azzal, hogy csak a képérzékelő közepén fényképez. A 3x teleobjektív és az ultraszéles kamera 12MP-es, de az utóbbi új lencsével rendelkezik, amely élesebb makró felvételeket készít. A szelfikamera is frissült, így gyenge fényviszonyok mellett is jobb teljesítményt és autofókuszt nyújt, ami a közeli szelfiket élesebbé teszi. A nagyobb fényrekeszű, autofókuszos TrueDepth előlapi kamerával élesebb és teltebb színű csoportképeket és szelfiket készíthetsz, mint valaha. A portré mód mostantól a kép előterét és hátterét is el tudja homályosítani, ami így még valósághűbb lesz.

Különleges biztonság

Az iPhone 14 képes érzékelni, ha súlyos autóbaleset ért, és automatikus segélyhívást indítani a 112-es számra. Ezzel egyidőben képes értesítést küldeni a vészhelyzeti kontaktjaidnak. Az iPhone technológiája egyébként 1 millió órányi összegyűjtött adat segítségével ismeri fel a baleseteket.

Fenntarthatóság

A készülék gyártásánál visszanyert aranyat, műanyagot, ónt és volfrámot is felhasználtak. Ugyanakkor az Apple továbbra is cserelehetőséget és ingyenes újrahasznosítási programokat kínál, többek között nem Apple-termékekre is.

x Promóció
x Promóció
Tökéletes nappali.

Tökéletes nappali

Hajhullás elleni othoni praktikák.

Hajhullás elleni otthoni praktikák