in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

4 jel, ami arra utal, hogy ideje kilépni egy barátságból

Kilépni egy barátságból.

Néha barátok között is indokolt a szakítás, csak erről sokkal kevesebbet beszélünk.

A barátságokban is jelentkezhetnek hullámvölgyek, végül is az emberek változnak, így természetes, hogy ezek a kapcsolatok is változnak. Néha azonban ez túlmutat azon, hogy pusztán azt érzed, kissé eltávolodtatok egymástól. Ha egy barátod a stressz és a negatívum fő forrásává válik az életedben, akkor el kell döntened, hogy érdemes-e megmenteni a kapcsolatot, vagy itt az ideje a „szakításnak”. Rendben van – sőt, egészséges –, ha kilépsz egy olyan helyzetből, amely már nem hogy nem nyújt számodra semmit, de egyenesen ártalmassá vagy toxikussá válik a számodra. Íme néhány árulkodó jel, ami megfontolandóvá teszi, hogy ideje van kilépni egy barátságból.

Nem érzel támogatást a részéről

A barátságok lényege a kölcsönös támogatás és egymás felemelése. Párban erősebbnek kell lennetek, mint egyedül. Ha nem érzed magad támogatva, ideje újraértékelni, hogy érdemes-e megtartani a barátságot. Persze a barátságok is átmennek fázisokon – nem reális elvárni még a legjobb barátnődtől sem, hogy mindig csak veled foglalkozzon, különösen ha ő éppen egy nehéz időszakon megy keresztül. De ha hosszú-hosszú idő óta azt érzed, nem kapod meg azt az érzelmi támaszt, amire szükséged lenne, holott semmi nincs, ami ebben a másikat hátráltatná, érdemes elgondolkozni azon, nem lett-e túlságosan egyoldalú a kapcsolatotok. És ezzel el is érkeztünk a második jelhez.

x Promóció

A barátság egyoldalú

A barátságoknak kiegyensúlyozottnak kell lenniük, és az erőfeszítéseket viszonozni kell. Ha úgy érzed, hogy te vagy az egyetlen, aki terveket javasol, üzeneteket ír, és felveszi a telefont, hogy rácsörögjön a másikra, ideje hátralépni egy lépést, és újraértékelni, hogy érdemes-e folytatni a barátságot.

Túl sok a dráma

A barátságoknak pozitívnak és felemelőnek kell lenniük – ha nem is mindig, de legtöbbször. Ha úgy érzed, hogy egy barátod folyamatosan rontja a hangulatodat vagy felesleges feszültséget okoz, talán itt az ideje szakítani. Persze ezt a döntést alaposan fontold meg, hisz lehet, hogy valami komoly probléma húzódik a háttérben, amiről nem tudsz, de amiben tudnál segíteni a másiknak, ezért nagyon fontos, hogy elkapd őt egy őszinte beszélgetésre. De ugyanakkor azt is be kell látni, ha a másik negativitása komoly pszichés terhet tesz rád, és semmiképp nem tudsz rajta segíteni, Akkor jobb, ha eltávolodsz tőle, legalábbis egy időre. Ha folyamatosan levertnek vagy kimerültnek érzed magad a barátoddal töltött idő után, az annak a jele, hogy a barátság már nem egészséges.

Nem tudsz megbízni benne

A bizalom minden kapcsolat alapja, legyen az romantikus, szakmai vagy baráti. A szakítás elkerülhetetlen, ha a bizalom közted és egy barátod között helyrehozhatatlanul megromlott, és úgy érzed, hogy nem lehet helyrehozni. Ha az illető felhasználja ellened a bizalmasan elmesélt dolgaidat, vagy kiteregeti mások előtt a titkaidat, ezek biztos jelei annak, hogy baj van, és jobb lesz odébbállni.

x Promóció
x Promóció
Hagyma az új hajnövesztő.

A hagyma az új hajcsodaszer?

Mikro francia manikűr. 2023 körömtrenje.

Mikro francia manikűr – 2023 legmenőbb körömtrendje