in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

4 tipp a reggeli fáradtság ellen

Reggeli fáradtság elleni tippek.

Ha ezeken a szürke reggeleken az ébredés nehezen megy, fontold meg a következő stratégiákat.

Mindannyiunkkal előfordultak már olyan reggelek, amikor egyszerűen nem tudunk szabadulni a lomhaság érzésétől, még akkor sem, ha technikailag eleget aludtunk. Ebben az a legrosszabb, hogy az reggeli fáradtság érzése aztán végigkíséri az egész napunkat, és megnehezíti, hogy ellássuk az alapvető feladatainkat.
Szerencsére van arra mód, hogy elűzzük a reggeli fáradtság minden tünetét, és a szükséges energiával vágjunk neki a napnak, csak egy picike kis akaraterő kell hozzá.

Kerüljük a cukrot ebédig

Az olyan cukros dolgok, mint az édesített kávék, péksütemények és a reggeli gabonapelyhek vércukorszint-emelkedéshez majd gyors csökkenéshez vezethetnek, ami miatt hirtelen még kimerültebbnek érezzük magunkat.
Figyeljünk a tápértékcímkékre, hogy lássuk, mennyi cukrot viszünk be reggelire – és ahol csak lehet, csökkentsük a mennyiséget. Tartsunk kéznél teljes értékű élelmiszereket, például almát, sárgarépát, narancsot, zabpelyhet, görög joghurtot, hogy ezekhez nyúljunk elsőként ébredés után.

x Promóció

Menjünk ki a szabadba

A téli reggelek azért is annyira megerőltetők, mert nem kapunk elég természetes fényt ébredés után. A napfény megemeli a szervezet szerotoninszintjét, ami jobb alváshoz – és ezáltal nagyobb nappali energiához – vezet. A Rochesteri Egyetem egy tanulmánysorozata szerint pedig a természetben töltött idő hatására az emberek frissebbnek, élettel telibbnek érezték magukat. Ez nagyon jó oknak tűnik arra, hogy a reggelünk egy részét a szabadban töltsük. Sétáljunk egy gyorsat a ház körül, vagy tegyük meg gyalog a munkahelyünkre vezető út egy részét – kinek mi a praktikusabb.

Nyújtsunk

Nem véletlenül esik olyan jól nyújtózkodni, amikor felébredünk. Éjszaka, a REM-alvás alatt az izmok szó szerint megbénulnak, és ha újra aktiváljuk őket, energiaserkentő endorfinok szabadulnak fel. Ha van egy kis időnk a reggeli jógára, használjuk ki: már 25 perc is bizonyítottan növeli az energiaszintet és az agyműködést.

Figyeljünk a jó alváshigiéniára

Ha a lefekvési szokásaink ilyen nagy hatással lehetnek a pihenésünkre, akkor az ébrenlétünk energiaszintjét is hasonlóképpen befolyásolják. A jó alváshigiéné legfontosabb feltételei a képernyő nélküli esti rutin, a megfelelő szobahőmérséklet, és a kényelmes alvási környezet. Az ugyanabban az időben való lefekvés és felkelés segít fenntartani a cirkadián ritmust, a belső biológiai órát, amely az álmosság érzéséért felelős. Törekedjünk arra, hogy minden nap ugyanabban az időben keljünk fel – még hétvégén is –, és este ugyanakkor kerüljünk ágyba.

TIPP: Híd segítségül a technológiát, és ismerd meg jobban alvási szokásaidat és az egészségügyi mutatóidat. Az Apple Watch Series 8 fejlett, egészséggel kapcsolatos érzékelőivel és appjaival megmérheted a pulzusodat és a véroxigénszintedet, és követheted a testhőmérsékleted alakulását. Ütközésészleléssel ügyel a biztonságodra, alvásfázis-követéssel és sokoldalú edzésmutatókkal segít aktívan és egészség­tudatosan élni.

x Promóció
x Promóció
Állatszőr - szabadulj meg a pamacsoktól!

Állatszőr, ki veled!

A hátizsák szuper darab!

A hátizsák jobb választás lehet a válltáskánál