in ,

5 ingyenes meditációs alkalmazás szorongásra

Ha úgy érzed, hogy a mentális egészséged nem túl jó vagy akár még alvászavaraid is vannak, akkor tégy egy próbát ezeket a meditációs appokkal! A Moreforyou megpróbál segíteni eligazodni az elérhető alkalmazások között, megnéztük, hogy melyik mit tud, hogy neked már csak választani és a letöltés gombra kattintani kelljen.

Először azt gondold végig, mi a szándékod a meditációval? Milyen eredményt szeretnél elérni? Milyen változást szeretnél az életedben, aminek eléréséhez hajlandó vagy leülni és meditálni? Manapság sokszor használjuk a “mindfulness” (kb. tudatosság, éberség) és a “meditáció” kifejezéseket, de sokan keverik az értelmüket, nincsenek tisztában vele, melyik mit jelent pontosan. A tudatosságon alapuló meditáció célja nem a pihenés, hanem saját elménk megfigyelése és “menedzselése”.

Sokan nyugodtnak és ellazultnak érzik magukat a mindfulness gyakorlatok után, de ilyenkor nem ez a cél. A meditációnak számos formája létezik. Ha szellemileg igazán pihenni szeretnél, akkor válassz például egy irányított vizualizációt segítő meditációs gyakorlatot. Ha dühös vagy esetleg szorongsz, és szeretnél lenyugodni, akkor válassz olyan meditációt, ahol több belégzést és többszöri kilégzést számolva szabályozod a levegővételt.

x Promóció

Ha meditálni szeretnél, ezek az alkalmazások segíthetnek megállítani például a cikázó gondolataidat. Eligazítanak, hogy hogyan meditálj, mikor és meddig csináld. Vannak speciálisan olyan esetekre készített meditációs appok, amelyek hasznosak, ha pihenni vagy aludni szeretnél, de lehet, hogy a természet hangjain alapuló meditáció és az ehhez kapcsolódó alkalmazás fog igazán beválni nálad.

Calm

Kezdjük rögtön egy nagyágyúval: a Calm az AppStore 36. legnépszerűbb egészség és fitnesz témájú alkalmazása, az egyik legismertebb meditációt segítő app. Különféle gyakorlatokat és légzési technikákat kínál, amelyek segíthetnek ellazulni. Az alkalmazás irányított meditációi 3 és 25 perc közöttiek. A Sleep Stories funkcióban akár Matthew McConaughey hangja is segíthet elaltatni. Ha pedig Apple Watch-ot használsz, akkor hozzáférhetsz további légző- és nyugtató vagy akár tudatos gyalogos meditációs gyakorlatokhoz is.

Töltsd le iPhone-ra!

Töltsd le Androidra!

Headspace

A Headspace jó társad lehet a hétköznapi ellazulásban. Az alkalmazás bevezet a meditáció és a mindfulness rejtelmeibe. Próbáld ki a használatát lefekvéskor, amikor az alkalmazás által irányított meditációval juthatsz el az alvásig. Ebben a természet hangjai, megfelelő zene és történetek hallgatása lehetnek a segítségedre. Még az élményt is személyre szabhatod.

Töltsd le iPhone-ra!

Töltsd le Androidra!

Meditation Studio

A meditáció során az élet sokféle területét szeretnénk megcélozni kezdve az egészségtől egészen a boldogságig. Ez az alkalmazás pedig segíthet elérni a személyes céljaidat. Az alkalmazásban havi gyűjteményeket is találsz, amelyek megnyitják a szíved, hogy beindítsák a kreativitásodat. Saját meditációs tervet is készíthetsz, ha egy kicsit mindent kipróbálnál.

Töltsd le iPhone-ra!

Töltsd le Androidra! (fizetős app)

Happy Not Perfect

Lehet, hogy észre sem veszed a téged érő környezeti stressz-forrásokat, de a Happy Not Perfect rávezethet, hogy elérd a számodra adott helyzetben legjobb hangulatot és mellé konkrét meditációs tippeket is ad. Ez az alkalmazás segíthet, hogy jobban tudj összpontosítani a stressz, a szorongás és a rád nehezedő nyomás közben is. Az appon belül tanfolyamok és tippek segíthetnek a véget nem érő negatív gondolatok elengedésében. A Happy Not Perfect segíthet egy pozitív gondolkodásmód kialakításában, amellyel könnyebben kezelheted a váratlan stresszt és szorongást.

Töltsd le iPhone-ra!

Töltsd le Androidra!

Whil

A Whil kifejezetten az elfoglalt emberek appja, olyanoké, akiknek nehezen megy a meditálás, ugyanakkor szeretnék levezetni a stresszt és a feszültséget illetve csökkenteni a szorongást. Az alkalmazás mindössze öt percig tartó meditációs tanfolyamokat kínál. Ideális tinik és fiatal felnőttek számára, ugyanis a használatával megtanulható, hogyan befolyásolhatja a stressz és a lelki nyomás nemcsak a mentális egészséget, hanem a fizikai állapotot is.

Töltsd le iPhone-ra!

Töltsd le Androidra!

x Promóció
x Promóció
Apple-fitness-plus

Nincs több kifogás!

Így gondoskodjunk a szervezetünkről hőség idején