in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

A diéta sikere fejben dől el!

Sikeres diéta - így kezdjbele!

Az életmódváltás akaraterő kérdése. Ehhez nyújtunk most segítő tippeket. Készülj fel lélekben is, ez a sikeres diéta kulcsa lehet!

Ahhoz, hogy a fogyókúra vagy életmódváltás sikeres legyen, az embernek elöljáróban tisztáznia kell néhány dolgot önmagával. A fogyókúrának ugyanis lelki háttere is van: minél jobban átlátjuk ezt, annál nagyobb az esély a sikerre. Az alábbi támpontok segíthetnek, hogy még a diéta elkezdése előtt felvértezd magad a kudarc ellen.

Fogadd el, hogy éhes leszel

Az evolúció során az emberiség az éhségérzetet a veszéllyel társította, holott a jóléti társadalmakban ez a mentális párosítás már nem állja meg a helyét. Tudatosítsd magadban, hogy normális, hogy ha néha éhesnek érzed magad, ez nem azt jelenti, hogy valami baj van, hanem azt, hogy a szervezeted elkezdheti feldolgozni a tápanyagraktárt.

x Promóció

Vizsgáld meg az evéshez való viszonyodat

Sokak számára az evés nem csak fizikai, de érzelmi szükségletet is kielégít, főleg olyanoknál, akiknek gyerekkorukban, családjukban az evés volt a jutalmazás egyik formája. Figyeljük a viselkedésünket, és írjuk fel, milyen helyzetekben nyúlunk ételek után. Valóban éhesek vagyunk, vagy csak unatkozunk, stresszesek vagy szomorúak vagyunk? Ha minden egyes alkalommal feltesszük magunknak a megfelelő kérdéseket, előbb-utóbb tudatosan kiszűrhetjük az érzelmi evést.

Keress támogató közösséget

Csatlakozz valamilyen közösségi csoporthoz, vagy keress egy jó barátnőt, aki hajlandó csatlakozni hozzád. Többedmagaddal még a diéta, életmódváltás is sokkal könnyebb. Ha sportolni kezdesz, használd ki az Apple Watch adta lehetőségeket: segítségével a barátaiddal figyelhetitek egymás teljesítményét – és versenyezhettek is.

Hívd segítségül a technológiát

Gyakran kell némi idő, hogy a pozitív változások szabad szemmel is láthatók legyenek. Ha tudod magadról, hogy türelmetlen vagy, szerezz be egy okosmérleget, ami már akkor megmutatja számodra a fejlődést, amikor a ruhaméreteden még nem látszik semmi. Az Apple Health, Google Fit és Fitbit kompatibilis Anker C1 okosmérleg például 12 egészségi mutatóval, 16 profil beállítási lehetőséggel rendelkezik – segítségével azonnal látjuk a testzsír-százalékban bekövetkező változásokat.

x Promóció
x Promóció
Strapabíró szobanövény.

4+1 strapabíró szobanövény

Sétameditáció, mutatjuk mi az!

Mi az a sétameditáció, és hogyan hozhatod ki belőle a legtöbbet?