A kiegészítő műszaki eszközöket is fertőtlenítsd!


Az egér fertőtlenítésére is ügyelni kell.


A legtöbb baktérium és vírus azokon az eszközökön telepedhet meg, amelyeket gyakran érintünk meg. A koronavírus terjedését többféle óvintézkedéssel akadályozhatod meg, de érdemes arra is ügyelni, hogy minden gyakran használt felületet is fertőtleníts – természetesen az adott felületnek megfelelő módon. Annak érdekében, hogy minimalizáld a kórokozók terjedését, a gyakori kézmosás mellett érdemes rendszeresen megtisztítani az egeret, a billentyűzetet, a trackpadet és minden egyéb perifériaeszközt is.

Nagyon fontos, hogy a tisztítás közben a készülékek ne legyenek hálózati feszültség alatt. A vezetékes eszközök esetében elegendő, ha kihúzod a kábeleket a számítógépből, de ha az eszköz elemmel működik, ne feledkezz meg ezek eltávolításáról sem.

Ezt követően egy vízzel enyhén benedvesített, szöszmentes kendővel áttörölheted, de mindig ügyelj arra, hogy a víz ne kerülhessen a nyílásokon keresztül az eszköz belsejébe. Az oldószerek és a hidrogén-peroxidot tartalmazó tisztítószerek használatát kerüld el, mert kárt tehetnek a külső borításban, és soha ne permetezd a tisztítószert közvetlenül a készülékre.
 

A perifériaeszközöket csak a borításnak megfelelő módon szabad tisztítani.


A Magic Mouse esetében a nem megfelelő működésért gyakran valamilyen szennyeződés tehető felelősség, de a hibát okozhatja akár egy hajszál is. Ilyen esetben az egér érzékelőablakának sűrített levegővel történő óvatos megtisztítása nagy valószínűséggel megoldja a problémát.

Ha azonban a fertőtlenítést követően helytelen működést tapasztalsz, és biztos megoldást szeretnél a problémára, érdemes ellátogatnod az iCentre hivatalos Apple-szervizébe, ahol akár az eszközök megfelelő tisztításában és fertőtlenítésben is segítséget nyújtanak. Ha pedig a jelenlegi helyzetben inkább elkerülnéd a személyes ügyintézést, akár a szervizfutár szolgáltatást is igénybe veheted: az eszközt beküldheted, majd a tisztítást vagy javítást követően házhoz is szállítják azt.