in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

A monokróm makeup titkai

Csak egy szín, de szenzációs hatás: így lehet tökéletes a monokróm smink.

Először is, győződjünk meg róla, hogy tényleg értjük, mi az a monokróm smink, a trend, ami most az összes kifutón, vörös szőnyegen és influenszernél megfigyelhető: A monokróm smink az, amikor ugyanazt az egy árnyalatot használjuk szemre, orcákra és az ajkakra is. Ha szeretnénk, akár a körömlakkunkra is tovább vihetjük ugyanazt a színt.

Ez a sminkstílus lehet lágy, nőies és egyszerű vagy nagyon karakteres is, attól függően, hogy milyen színt választunk. A monokróm sminkkel kapcsolatos egyik gyakori tévhit, hogy ha csak egy színt használunk a szemen, az orcákon és az ajkakon, akkor a smink összességében laposnak, élettelennek tűnik. Hogy ez ne történjen meg, válasszunk olyan árnyalatokat, amelyek kiegészítik az arcszínünket és a bőrtónusunkat.

x Promóció

Merész vagy visszafogott színek?

Ha szeretnénk biztosra menni, keressünk kevésbé hivalkodó színeket, mint például a barack, a narancsos barna vagy a hűvösebb rózsaszín. Ha viszont szeretnénk kiemelkedni a tömegből, kísérletezhetünk nyugodtan az élénkvörössel, narancssárgával, vagy a lilás árnyalatokkal. Ha bevállalós sminket tervezünk, mindenképp vegyük figyelembe a bőrtónust: a lilás és a lilásvörös inkább a tél-típusnak, a narancs és a barnás, meleg vörös a nyár típusnak áll jól.

Monokróm smink.

Krémes vagy púderes termék?

Alapvetően a krémes állagú termékek jobban beválnak multifunkciósként, mint a púderesek, ezért ha van például egy barackrózsaszín többfunkciós stiftünk, azzal az egész sminket el tudjuk készíteni. Ezeknél azonban mindig használjunk szemhéjalapot, mert a krémes állagú festék könnyebben olvad, kenődik, mászik le a mozgó szemhéjról.
Az is tökéletes megoldás, ha mindenhová más terméket használunk – egyazon árnyalatban: a szemhéjra húzhatunk egy határozott tusvonalat, arcra felvihetjük a pirosító púdert, ajkainkra pedig a rúzst. Ha nagyon karakteres színnel dolgozunk, például égővörössel vagy lilával, elég, ha a szemhéjon csak tust használunk, és a vonalak formájával játszunk. Így elkerülhetjük a bohócszerű hatást. Ebben az esetben a pirosítót akár el is hagyhatjuk, elég, ha a választott szín a rúzsban visszaköszön.

Monokróm smink.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció

Víz nélkül nincs élet, de iszol eleget? Így állapíthatod meg

A legjobb stresszoldó: a „dobozlégzés” technikája.

A legjobb stresszoldó: a „dobozlégzés” technikája