A watchOS 7 figyel az egészségedre


Többféle számlap közül is választhatsz.


A watchOS 7 számos újdonságot tartogat számodra, amelyek a hétköznapokban megkönnyíthetik az életed és egészségügyi szempontból is rengeteg előnnyel rendelkeznek. Összegyűjtöttük, melyek a leghasznosabb egészségügyi funkciók:

Kétségtelen, hogy a minőségi alvás az egészséges és kiegyensúlyozott élet alapfeltétele. Az Apple Watch egész éjjel őrzi az álmod, például azzal, hogy lefekvéskor Ne zavarj! üzemmódra vált, így nem fogsz felébredni a hirtelen felvillanó kijelzőre. Egy beépített gyorsulásmérővel érzékeli a lélegzésed keltette finom mozgásokat, és különbséget tesz az alvási és ébrenléti állapotok között, reggel pedig diagramon nézheted meg, hogyan aludtál az előző napokban. Ha pedig nehezen tudsz elaludni, saját lefekvési rutint alakíthatsz ki, amelyet az Apple Watch irányít: például fokozatosan lekapcsolja a fényeket, és megnyitja a kedvenc meditációs appod.
 

Alvás közben automatikus bekapcsol a Ne zavarj! üzemmód.


A Tevékenység app mostantól Fitnesz néven fut, amelyben új edzésterveket találsz, és az Apple Watch szinte a személyi edződdé válik. Pontosan nyomonkövetheted az edzéseid, a mozgás közben mért egészségügyi értékeid és az elért eredményeid, így a motivációd is erősebb lehet, hogy ne add fel a rendszeres testmozgást.

A jelenleg járványügyi helyzetben a kezed tisztántartása fontosabb, mint valaha. Az Apple Watch ilyenkor is vigyáz az egészségedre: hazaérkezéskor figyelmeztet, hogy kézmosás szükséges, és automatikus érzékelőjével azt is jelzi, hogy nem végezted elég hosszan a tevékenységet – ez egyébként az egészségügyi szervezetek szerint 20 másodperc.

Ha pedig gyakran hallgatsz zenét, igazán értékelni fogod, hogy az Apple Watch segítségével beállíthatod a fejhallgatód maximális hangerejét, és a Zaj app-ban láthatod, mikor és mennyi ideig voltál kitéve nagy hangerőnek, illetve azt is beállíthatod, hogy az eszköz jelezze, ha a héten túl gyakran terhelted a szervezeted zajos tevékenységgel vagy hangos tevékenységgel, így óvva meg hallásod egészségét.