Az iPad tartozékok is igénylik a gondoskodást


Az Apple Pencil nem vízálló, erre a tisztításnál is ügyelj!


A műszaki eszközök tisztításakor gyakran megfeledkezünk a kiegészítőkről, pedig alkalmanként ezeket is érdemes megszabadítani a szennyeződésektől. Nem mindegy azonban, hogy melyik kiegészítő eszközt hogyan tisztítod meg.

Apple Pencil

Az Apple Pencil tisztításához elég egy puha szöszmentes törlőkendő. Ügyelj arra azonban, hogy a törlőkendő ne legyen túlságosan nedves, hiszen az Apple Pencil nem vízálló. A hegyét kihagyva, de ebből az irányból hátrafelé haladva töröld át, és közben ügyelj arra, hogy az eszköz hegyét ne érje nedvesség.

A Smart Keyboard könnyedén szennyeződhet, hiszen ezt a felületet érintjük meg a legtöbbször.

SmartKeyboard

Tisztítás előtt csatlakoztasd le a SmartKeyboard-ot az iPad-ről, ezt követően pedig szöszmentes, enyhén nedves törlőkendővel töröld át az eszközt. Itt is figyelj arra, hogy ne legyen túlzottan nedves a törlőkendő, illetve soha ne használj erős oldószert, alkoholt, ablaktisztítót, ammóniát, háztartási tisztítószert, aeroszolt vagy hidrogén-peroxidot.

Smart Case bőrtok és egyéb tokok

A bőr kijelzővédők és bőrtokok a használat során, idővel sötétebbé, patinássá válhatnak – ezt a természetes folyamatot az emberi bőrrel való érintkezés és a közvetlen napsugárzás felerősítheti.

A tisztítás során a bőr színe is megváltozhat, különösen akkor, ha bőrápoló szert vagy kíméletes tisztítószert is alkalmazol. Erre főleg akkor lehet szükség, ha például olaj- vagy vízfoltot, esetleg kozmetikai szerek vagy festett anyagok okozta szennyeződéseket szeretnél eltávolítani.

A tokok megvédik az eszközt, de időnként nem árt ezeket is ápolni.


Ha mindenképpen meg akarod tisztítani a tokot, akkor vedd le az iPad-ről, és egy enyhén nedves törlőkendővel finoman töröld át. Mint a korábbi esetekben, itt is fontos, hogy mellőzd az erős oldószereket vagy alkoholt tartalmazó tisztítószereket.

Szilikon-tok

A szilikontok megtisztításához is csak azt követően láss hozzá, hogy kivetted belőle az iPadet. A szöszmentes, puha kendő ebben az esetben is jó szolgálatot tehet a tok akár külső, akár belső felének tisztításáról van szó. A szilikonból készült tokokhoz soha ne használj erős dörzsölőszert, és az oldószer, az aeroszol, az ablaktisztító, az alkohol vagy a hidrogén-peroxid is mindenképp kerülendő.

A cikkben feltüntetett termékeket keresd az iCentre-nél:
iPad - Itt vásárolhatod meg!
Apple Pencil - Itt vásárolhatod meg!
Smart Keyboard - Itt vásárolhatod meg!
iPad tokok - Itt vásárolhatod meg!