in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Életmódváltás könnyedén!

Életmódváltás könnyedén!

Ha kipróbálod ezt az életmódváltás technikát, amelynek hatékonyságát tudományos kísérletek igazolják, nagyobb eséllyel maradsz rajta a helyes úton.

Az agyad erős neuronhálózatot épít ki, hogy megerősítse az aktuális viselkedési mintázataidat. Minél többet csinálsz valamit, annál erősebb és hatékonyabb lesz a kapcsolat azok között a neuronok között, amelyek azzal a cselekvéssel vannak összefüggésben.

Mindannyiunknak nagyon sok szokásunk, berögződésünk van, amelyeket minden nap természetesnek veszünk. Például az agyunk valószínűleg nagyon hatékonyan emlékszik arra, hogy minden reggel lezuhanyozzunk, vagy hogy megfőzzük a reggeli kávét, felhúzzuk a redőnyt, amikor felkel a nap. Ezeket az erős neuronkapcsolatokat kihasználhatjuk, hogy új szokásokat alakítsunk ki.

x Promóció

Hogyan láss neki?

Az új szokás kialakításának egyik legjobb módja, ha azonosítod egy jelenlegi szokásod, amelyet már minden nap csinálsz, majd az új szokást, amit szeretnél beiktatni a napi rutinodban, hozzákapcsolod. Ezt a módszert hívja a tudomány szokáshalmozásnak.

A fogyókúrás erőfeszítések például időt és tervezést igényelnek, de ha túlságosan megzavarják az életedet, valószínűleg nem fogod betartani őket. A szokások egymásra halmozása segíthet abban, hogy a fogyást támogató szokásokat a már meglévő mindennapi életed struktúrájának részévé tedd. A divatos diétákkal és az extrém edzésprogramokkal ellentétben a hosszú távon fenntartható egészséges szokások ütemezése segít olyan életmódot kialakítani, amely hosszú távon hozzájárul a fogyáshoz és a súly megtartásához.

Nézzünk néhány példát!

Határozd el a következőt: miután reggel megszólal az ébresztés a telefonodon, azonnal elindítod az Apple Watch Breath funkcióját, és meditálsz 5 percet. Mivel apró változtatásról van csak szó, és ugyanaz az eszköz szükséges hozzá, az agyad nagyon gyorsan összekapcsolja majd az ébresztő hangjával a meditációs feladatot, így egy-kettőre a mindennapjaid rutinjává válik.

Vagy íme egy másik példa: miután megmosod a fogadat, iszol egy nagy pohár vizet. Vagy miután beértél a munkahelyedre és leültél a székedbe, meghúzod a vizespalackodat. Hidrate Spark STEEL okospalack jó társad lehet ebben a szokáshalmozási gyakorlatban. Speciális vákuumszigetelésével akár 24 órán át hidegen tartja az italokat. LED-es intelligens érzékelővel emlékeztet, mikor van itt az ideje inni, vízfogyasztási szokásaidat pedig egyszerűen, bármikor nyomon követheted a Hidrate alkalmazással Bluetooth-on.

Végül még két példa a szokáshalmozásra:

Miután leveszed a munkahelyi cipődet, azonnal átöltözöl az edzőruhádba. Miután leülsz vacsorázni, elmondasz egy dolgot, amiért hálás vagy, ami aznap történt veled.

x Promóció
x Promóció
Sminktrükk kialvatlanság ellen.

Négy hatékony sminktrükk kialvatlanság ellen

Helyek, amiket mindig elfelejtünk letakarítani a lakásban.

Helyek, amiket mindig elfelejtünk letakarítani a lakásban