Ezért hasznos a multitasking az iPaden


A multitasking révén az iPad hatékony munkaeszköz lehet.


Az iPadOS teljes mértékben támogatja a hatékony munkavégzést, hiszen a multitasking révén egyszerre két alkalmazással dolgozhatsz, például e-mailekre válaszolhatsz, miközben videókat nézel, az alkalmazások között pedig egyszerű kézmozdulatokkal is válthatsz.

A Dock segítségével azonnal megnyithatsz bármilyen alkalmazást, bármit is használsz éppen az iPaden. A Dock a Főképernyő alján található, és a legegyszerűbben úgy nyithatod meg, ha a képernyő alsó részéről kiindulva felfelé húzod az ujjad, amíg meg nem jelenik a Dock. Ekkor a jobb oldalon a legutóbb használt, illetve az iPhone-odon és a Mac-eden megnyitott alkalmazások láthatóak, de arra is van lehetőséged, hogy a bal oldalon elhelyezd a kedvenc alkalmazásaid: egyszerűen csak tartsd rajta az ujjad az adott alkalmazáson, és húzd a Dock bal oldalára. A sorrend megfordításával ugyanígy törölheted is az alkalmazásokat.
 

A multitasking funkció növelheti a hatékonyságodat.


Split View nézetben egyszerre két alkalmazás között oszthatod meg a képernyőt, és beállíthatod, hogy mekkora területet foglaljanak el a képernyőből. Ez hasznos lehet, ha például egy éttermet keresel egy különleges alkalomra, de szeretnéd megnézni a térképen, hol található, vagy egy emailben kapott adat alapján keresnél rá valamire a böngésző segítségével a weben.

Egyszerűen áthelyezhetsz bármit az egyik alkalmazásból a másikba, ha mindkettőt megnyitod, és áthúzod az adott tételt, amely lehet fénykép, szöveges tartalom vagy egyéb fájl: fotókat az emailekbe, naptáreseményt sms-be, vagy épp egy szövegrészletet a jegyzetek közé.

A multitasking funkciót ki is kapcsolhatod a Beállítások -> Főképernyő és Dock -> Multitasking menüpontban, ahol azt is eldöntheted, hogy mely elemeire nincs szükséged, és melyek azok a területek, ahol hasznosak lehetnek számodra a multitasking által nyújtott előnyök.