in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Futás okosan

Futás okosan.

Így hozd ki a magadból maximumot: nem mindegy, hogyan futsz, ha eredményeket akarsz látni.

A futás remek sport, kiváló stresszoldó, javítja a keringést, az erőnlétet és formálja az alakot. De csak ha jól csináljuk. Íme, hogyan hozhatod ki a maximumot a futóedzéseidből.

A jó technika a legfontosabb

Amikor futsz, fontos, hogy hosszúakat lépj közben, ha csak nem vagy abszolút kezdő vagy nagyon gyenge fizikai állapotban. Felejtsd el a pici lépésekben tett, lassú futásokat – ez nem csak abszolút hatástalan, de unalmas is. Válaszd inkább az intervallum edzéseket – rövid idő alatt sokkal többet érsz el általuk. Ez lehet a tabata négyperces protokolltól kezdve egészen a hosszabb intervallumokig. Bármi legyen is az, fuss gyorsan, és próbálj meg dolgozni azon is, hogy minden lépésnél feldobd a sarkadat a fenekedhez.

x Promóció

Ha a fogyás cél: futás üres gyomorral!

A zsírégetés maximalizálásának nagyszerű módja, ha üres gyomorral edzel, azaz reggel az első étkezésed előtt letudod a futást. Mindaddig, amíg alvás után gondoskodsz a rehidratálásról, az éhgyomri edzés bizonyítottan nagyszerű zsírégetést vált ki, és molekuláris szinten fokozza az izomsejtek energiatermelő képességét. Próbáld ki, és figyeld meg, hogy neked beválik-e.

Ne félj a szintkülönbségektől

Egy negyedórás-húszperces futás is sokkal látványosabb eredményekkel jár, ha az útvonaladba beletervezel némi szintkülönbséget. A dombra fel- és lefele futás ráadásul olyan izomcsoportokat is átmozgat és bekapcsol, amelyek amúgy nem dolgoznának túl intenzíven egy sima kocogás alatt.

Gondoskodj a jó hangulatról

Van, akinek az a jó, ha teljes csendben és nyugalomban, csak a testére koncentrálva, egyfajta mindfulnesst gyakorolva fut, van, aki úgy tud teljesíteni, ha a gondolatai elterelődnek a megerőltetésről, például egy jó hangoskönyvnek vagy podcastnak köszönhetően, és van, akit a zene dübörgő ritmusa visz előre. Tapasztald ki, melyik vagy te, és a megfelelő eszközökkel felszerelkezve indulj neki a futópályának.

TIPP: Az AirPods Pro akár kétszer hatékonyabb Aktív zajszűréssel, emellett Adaptív átengedéssel és dinamikus fejkövetéssel kiegészített Személyre szabott térbeli hangzás funkcióval rendelkezik, magával ragadó hallgatási élményt biztosítva. Most több fülharanggal (XS, S, M, L) érhető el, és akár 6 órányi zenehallgatást tesz lehetővé.

Futás okosan - így csináld!

Kell egy társ

Nem lesz jobb társad a futáshoz az új Apple Watch Ultránál, amely akár 36 órás üzemidővel, sokoldalú mérőszámokkal a mozgáshoz, több­sportos edzésekkel, és egy iránytű applikációval is rendelkezik.

Futás okosan - így csináld!

x Promóció
x Promóció
A 2023-as év színe.

Viva Magenta! Megérkezett a 2023-as év színe

Motiváció minen napra.

Motiváció minden napra