in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

A hagyma az új hajcsodaszer?

Hagyma az új hajnövesztő.

Hajszakértők vizsgálják a szokatlan szépségpraktikát, amelyet a zenész, Cardi B népszerűsít.

Cardi B nemrég alaposan felkavarta a közösségi médiát, amikor az Instagramon megosztotta különleges csodaszerét, a hagymás vizet. A rapper azt állítja, hogy a szokatlan otthoni kezelésnek köszönhetően már két mosás után fényesebb lett a haja – és az Instagramra posztolt állítólagos előtte-utána képek tagadhatatlanul meggyőzőek.

Ezt mondja a tudomány módszerről

Az alábbiakban összeszedünk mindent, amit tudnod kell, mielőtt hagymás vízbe mártod a hajad.

Lehet, hogy ő az első három gyémántkislemezes női rapper, de biztosan nem Cardi B az első, aki ezt az otthoni kezelést alkalmazta. Számtalan követője dicsérte meg ugyanis az előadót a hagyományos, természetes eredetű dominikai módszer népszerüsítéséért.

x Promóció

Cardi B a posztja szerint a hagymát megfőzte és annak vizét használta fel, míg mások a főtt hagymából pakolást készítenek. De olyan felhasználók is hozzá szóltak, akik felaprítják a zöldséget, és a samponjukhoz adva alkalmazzák.

Hagyma az új hajcsodaszer?

Szakértők szerint a hagymás víz hajra gyakorolt jótékony hatásáról szóló állítások “bizonyos mértékig megállják a helyüket”. A hagyma jótékony hatással lehet a hajra. Az antioxidánsokban és flavonoidokban gazdag növény antimikrobiális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatású. Ezek a tulajdonságok potenciálisan enyhíthetik a korpát okozó gombás fertőzések tüneteit.

Bár tudományos színvonalú kutatások még nem állnak rendelkezésre arról, hogy ezek a tulajdonságok hogyan érvényesülnek a fejbőrön, egy 2020-ban a publikált tanulmány kiemelte a hagymakivonat és a hagyma illóolajok gombaellenes és antimikrobiális hatásait.

Egy másik, korábban készült tanulmány szerint pedig a hagymavíz elősegítheti a haj újranövekedését az alopecia areatával, azaz a hajhullással járó betegségekkel élők körében. Ebben a vizsgálatban 38 nő és férfi vett részt, akik két hónapon keresztül naponta kétszer hagymalevet vagy csapvizet kentek a fejbőrükre. A hagymalevet használó 23 résztvevő közül 20 ember (vagyis 87 százalék) észlelte a haj visszanövését, míg a csapvizet használó csoportból csak ketten.

Egy próbát megér?

A hagymás víz használata a hajon nem nem új gyakorlat – a dominikai népi gyógyászatból ered. Összességében, bár egyesek azt állítják, hogy csökkentheti a korpásodást, mérsékelheti a hajhullást és fokozhatja a haj fényét, a hagymás kezelések széles körű alkalmazásával kapcsolatban kutatás még nem készült.

Bár a kockázat kicsi és nem is kerül sokba, mielőtt nekiállnál feltétlenül konzultálj bőrgyógyásszal vagy trichológussal, mivel nem minden hajproblémára hat kedvezően ez a házi módszer.

x Promóció
x Promóció
10 fontos bőrápolási tipp 2023-ra

10 fontos bőrápolási tipp 2023-ra

Kilépni egy barátságból.

4 jel, ami arra utal, hogy ideje kilépni egy barátságból