Hogyan állapítható meg, hogy beázott-e az iPhone-om?


Bármikor ráfröcssenhet valamilyen folyadék az iPhone-odra.Ha az iPhone vagy iPod készülékbe folyadék kerül (például kávé vagy üdítő), és emiatt károsodik az eszköz, a javítás nem tartozik a jótállási kötelezettségek közé. A javításhoz érdemes azonban hivatalos szervizhez fordulni, ahol naprakész tudású szakemberekkel, és gyári alkatrészekkel végzik el a javítást.

Ám mielőtt a szerviz a segítségét kérnéd, érdemes meggyőződni arról, hogy a folyadék valóban bejutott-e az eszköz belsejébe. Fontos tudni, hogy a 2006 után gyártott iPhone-okon, illetve az iPodok többségén is egy beépített folyadékérzékelő jelzi, hogy a készülék érintkezett-e bármilyen folyadékkal. Ez a folyadékérzékelő kívülről is látszik, és akkor aktiválódik, ha vízzel vagy vizet tartalmazó folyadékkal kerülnek kapcsolatba.

Az érzékelő alapvetően fehér vagy ezüst színű, ha azonban folyadékkal érintkezik, elszíneződik, és pirossá válik. Lényeges információ, hogy a folyadékérzékelő a páratartalom vagy a hőmérséklet változására nem aktiválódik, amennyiben azok nem térnek el a készülék használatához előírt értékektől.
 

A folyadékérzékelő segít megállapítani, károsodhatott-e a készülék.


Tehát nincs más dolgod, mint megnézni, hogy a folyadékérzékelő milyen színű. Bár a különböző eszközökön eltérő formájú lehet az érzékelő, közös jellemzőjük, hogy az iPhone vagy iPod oldalán helyezkednek el, és vagy egy kör alakú mélyedést, vagy egy hosszúkás nyílást kell keresned. Érdemes egy erős nagyítót használni, illetve az eszközt egy fényforrás felé fordítva megnézni, milyen színű a folyadékérzékelő.

Amennyiben problémát tapasztalsz az eszköz működésével kapcsolatban, és biztos szeretnél lenni abban, hogy ezt a folyadékkal való érintkezés okozza-e, fordulj bizalommal az iCentre hivatalos Apple szervizéhez és add le meghibásodott készülékedet budapesti szerviz átvételipontjaik (Allee, Arena,
MOM, Infopark) bármelyikén, vagy igényeld szervizfutár szolgáltatásukat.