in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Hogyan fejlesztheted a rugalmasságod? – Tippek a reziliencia növelésére

Reziliencia fejlesztése.

Az ellenálló képesség (vagy reziliencia) tulajdonképpen alkalmazkodási képesség és a talpra állás képessége olyankor, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogyan terveztük. A rugalmas emberek nem búslakodnak vagy rágódnak a kudarcokon; elismerik a helyzetet, tanulnak a hibáikból, majd továbblépnek.

Az, hogy hogyan tekintünk a viszontagságokra, nehézségekre, veszteségekre és a stresszre, erősen befolyásolja a sikerességünket az élet minden területén – ezért fontos ennyire a rugalmas gondolkodásmód, a kellő reziliencia. Tény, hogy időről időre kudarcot fogunk vallani: az élet elkerülhetetlen része, hogy hibázunk, és időnként arcra esünk. Ezt csak úgy kerülhetjük el, ha bezárkózva és visszafogottan élünk, és soha nem próbálunk ki semmi újat, vagy nem vállalunk kockázatot. De akkor sikerélményekben és örömben sem lesz sok részünk. A jó hír az, hogy még ha nem is vagyunk a természetünknél fogva rugalmas emberek, megtanulhatjuk kialakítani a reziliens gondolkodásmódot és hozzáállást. Ehhez a következőket érdemes beépítenünk a mindennapi életünkbe.

Lazítsunk!

Ha gondoskodunk a lelkünkről és a testünkről, nem hagyjuk figyelmen kívül a saját igényeinket, jobban meg tudunk birkózni az életben jelentkező kihívásokkal. Alakítsunk ki egy jó alvási rutint, próbáljunk ki meditációs gyakorlatokat, étkezzünk egészségesen és rendszeresen, mozogjunk eleget, hagyjunk időt magunknak a feltöltődésre. Ha mi magunk nem törődünk kellőképp magunkkal, más biztosan nem fog.

x Promóció

Gyakoroljuk a gondolati tudatosságot

A rugalmas emberek nem hagyják, hogy a negatív gondolatok kisiklassák erőfeszítéseiket. Ehelyett következetesen gyakorolják a pozitív gondolkodást. Ez azt jelenti, hogy figyelünk arra, hogyan beszélünk magunkkal, amikor valami rosszul megy – ha állandó negatív vagy bántó kijelentéseket találsz magadra vonatkoztatva, korrigáld ezeket a gondolatokat a fejedben.

Válasszuk meg, hogyan reagálunk

Ne feledjük, mindannyian átélünk rossz napokat, és mindannyian átmegyünk válságokon. De választhatunk, hogyan reagálunk: pánikkal és negativitással vagy úgy, hogy nyugodtak és logikusak maradunk, és igyekszünk megoldást találni. A reakciónk mindig rajtunk múlik.

Tartsunk perspektívát

A rugalmas emberek megértik, hogy bár egy helyzet vagy akadály pillanatnyilag nyomasztónak tűnhet, hosszú távon nem biztos, hogy olyan nagy hatással lesz rájuk. Próbáljuk meg elkerülni, hogy az eseményeket túlságosan felfújjuk.

x Promóció
x Promóció
Mediterrán étrend - finom és fogyaszt.

A mediterrán étrend egészséges és fogyni is lehet tőle

Legmenőbb nyári cipők.

A legmenőbb cipőfazonok a nyárra