in ,

Imádom!Imádom!

Színek, fények, textúrák!

Így használd a színeket a szemfestésben.

Manapság újra divatba jöttek a színes szemhéjpúderek és a színes szemceruzák, tusok, sőt, még színes szempillaspirálok is, ám a 21. században néhány szempontot érdemes figyelembe venni ezek alkalmazásakor, hogy a végeredmény igazán modern és friss legyen. Ha az alábbi tippekre figyelünk, gyorsan és könnyedén üde, fiatalos színes szemsminkkel deríthetjük fel az arcunkat!

Biztos alapok

Főként a mélyen ülő szemnél, érdemes primert, azaz sminkbázist használni, de egy látványosabb színes sminknél mindenkinek megkönnyítheti a dolgát.. Minden árfekvésben megtalálhatjuk őket, működésük lényege, hogy választóvonalat képeznek a festék és a bőr nedves, olajosabb rétege között, így a smink nem maszatolódik el, tartósabb lesz. A primert kiválthatja egy púderes korrektor is, ám ennek gátló hatása kevésbé tartós. Ha teljesen biztosra szeretnénk menni, a kész smink fölé fújjunk még egy könnyű réteg sminkfixáló sprayt.

x Promóció

Menő monokróm

Szép, egységes, nem túl harsány, mégis látványos sminket varázsolhatunk magunknak, ha kiválasztunk egy színt, és azt használjuk az egész arcon. Ez lehet barackrózsaszín, bordó, halványlila vagy narancsos, a lényeg, hogy olyan árnyalattal dolgozzunk, amely orcákon és szájon is működik. Ma már vannak kifejezetten multifunkcionális stickek, amelyeket mindhárom részre felvihetünk. Ebben az esetben a szemsminket nem kell árnyalni: vigyük fel a teljes szemhéjra, a felső szemhéjunkon jól satírozzuk el az éleket, és kész is!

Játsszunk a csillogással

A fényes textúrákat érdemes a belső szemzugunkba felvinni, derítésnek. Ha közvetlenül a szemöldökünk alá, a külső részen egy nagyon keskeny sávban felteszünk némi színtelen, fényes szemhéjpúdert, optikailag megnyithatjuk a tekintetünket. Mélyen ülő szemeknél feldobhatjuk a sminket, a mozgó szemhéjra fényes és színes (például arany, ezüst vagy bronz) szemhéjfestéket viszünk fel. Olyat keressünk, amelyben nagyon apró csillámok vannak, vagy amelyik krémes állagú, mert a nagyobb csillámok folyamatosan az arcunkra potyognak majd.

Egy csík és más semmi

Nagyon trendinek számítanak most az egyenes, színes vonalak: válasszunk egy élénk színű tust vagy ceruzát, és azzal húzzunk egy határozott, jól látható kontúrt a felső szemhéjunkra, a szempillák fölé. A bátrabbak megpróbálhatják azt, hogy a mélyítővonalukba húzzák ezt a vonalat.

Színes szempillák – újratöltve

A kilencvenes évek trendje újra visszatért, és hódít! Kísérletezzünk bátran a színes szempillaspirálokkal, mert igen különleges hatást tudunk velük elérni. A barna szemeket remekül kiemelik a bordó, lila vagy pink árnyalatok, a kék szeműeknek jól állnak a kék különböző árnyalatai, de a bordó is remekól kihozza a szemek kékségét. Növeljük a kontrasztot úgy, hogy a szemhéjunkra felviszünk egy színtelen, fényes szemhéjpúdert. De pompásan kihozza a spirál színét egy szabályos fekete tusvonal is.

+1 tipp:

A fenti színtrendeket tökéletesen egészíti ki a vadonatúj iPhone 12 mini purple, ami amellett, hogy szupergyors, duplakamera-rendszere és gyönyörű kijelzője is van, még színével is fantasztikus kiegészítője lesz bármelyik szemsminknek!

x Promóció
x Promóció

Így gondoskodjunk a szervezetünkről hőség idején

Futás hidegben

Nem elég a jó futócipő!