Így készíts biztonsági mentést


A biztonsági mentés készülékcsere esetén is hasznos lehet.


A minket körülvevő eszközökön számtalan számunkra fontos képet, dokumentumot, alkalmazást tárolunk, ha pedig készülékcsere, elhagyott vagy meghibásodott készülék pótlása miatt üzemelünk be egy új eszközt, különösen hasznos lehet a biztonsági mentés.

Biztonsági mentést iPhone, iPad és iPod touch készülékek esetében iCloud vagy Mac / PC használatával is készíthetsz. Az alapvető különbség a két módszer között, hogy amíg az előbbinél az iCloud-felhőbe kerülnek feltöltésre az adatok, addig az utóbbinál a számítógépeden kerülnek tárolásra.

Ha az iCloud-ot választod, az első 5GB tárhely ingyenesen áll a rendelkezésedre, mely akár 2 TB-ig bővíthető, számítógép esetén pedig annak tárhely kapacitásával kell számolnod. Mindkét opció jeleskedik a biztonság terén, hiszen az iCloud-ra felmentett biztonsági mentés alapértelmezetten kerül titkosításra, míg számítógép esetében opcionálisan érhető el a titkosítás.

Biztonsági mentés iCloud használatával:

 – Ellenőrizd, hogy az eszköz csatlakozik-e a Wi-Fi-hálózathoz

 – A Beállítások -> [a neved] menüpontban koppints az iCloud elemre

– Kapcsold be az iCloud-mentést

– Koppins a Biztosági mentés elemre, és ügyelj arra, hogy a mentés alatt ne kapcsolódjon le a készülék a Wi-Fi-hálózatról

Az utolsó biztonsági mentés időpontjáról ugyanitt kaphatsz információt, így ellenőrizheted, sikeres volt-e a mentés.

Automatikus iCloud biztonsági mentést is készíthetsz az alábbi lépésekkel:

– Kapcsold be az iCloud-mentés funkciót a Beállítások -> [a neved] -> iCloud -> iCloud biztonsági mentés menüpontban

– Ellenőrizd, hogy csatlakozik-e az eszköz a Wi-Fi hálózathot, illetve hogy van-e elegendő tárhely az iCloud-fiókodban (alap beállításként ez 5GB-ot jelent, de további tárhelyet is vásárolhatsz)

A biztonsági mentéssel soha nem kell adatvesztéstől tartanod.

Biztonsági mentés számítógéppel:

– Csatlakoztasd a készüléket a számítógéphez, majd nyisd meg a Findert, vagy Mojave 10.14-nél régebbi rendszert futtató gépen az iTunest

– A megjelenő üzenet a számítógép jelkódját kéri. Ha megbízol az adott számítógépben, add meg, majd kövesd a további utasításokat.

– Keresd meg az adott eszközt a számítógépen, és kattints a biztonsági mentésre