in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW

Illatgyertya otthon? Így csináld!

Lassan nyakunkon az őszies, hűvös idő, jót tesz majd a hangulatunknak, ha estéinket feldobjuk egy aromaterápiás illatgyertyával. Kiváló DIY projekt lehet, ha magunk készítjük el őket.

Az aromaterápia testre és lélekre gyakorolt pozitív hatását hosszú-hosszú évek óta élvezi az emberiség. Ahogyan a gyertyák kellemes, meghitt hangulatvilágítását is. Ötvözzük hát a kettőt, és készítsünk otthon ízlésünk szerint illatgyertyákat. Mutatjuk is, hogyan!

Az illatgyertya hozzávalói:

Szójaviasz, gyertyakanóc (kézműves ellátóban beszerezhetők), egy nagyobb hőálló edény az olvasztáshoz, fa evőpálca a kevergetéshez, 100%-ban természetes illóolajak, hőálló díszes üvegek vagy befőttesüvegek.

x Promóció

A gyertya elkészítésének lépései:

1. A szójaviaszt kevergetés mellett olvasszuk fel. Azért érdemes szójaviaszt használni, mert nagyon tisztán ég, nem kormoz, és nem bocsájt ki semmilyen káros anyagot a levegőbe. A keverőpálcáról nagyon nehéz leszedni a viaszt, ezért olyat használjunk, amitől utána könnyű szívvel meg tudunk válni. Az evőpálcika például tökéletes erre.

2. Tegyük hozzá az illóolajakat, ízlés szerint, ahogy nekünk kellemes. Mixelhetjük is őket, kikísérletezhetünk egészen egyedi illatkombinációkat is. Egy illatgyertyához – az üveg méretétől függően – nagyjából 80-100 csepp illóolajat adjunk.

3. Rögzítsük a kanócot az üveg aljához, középre, egy csepp viasszal. Az üveg tetején fektessünk keresztbe egy pálcikát, és celluxszal ragasszuk hosszá a kanóc felső végét úgy, hogy kifeszítve, egyenesen és függőlegesen álljon.

4. Öntsük fel az üveget az olvasztott viasszal. Hagyjunk nagyjából egy centi távolságot az üveg szájától. A kanócot vágjuk méretre.

5. Hagyjuk a viaszt megszilárdulni, majd gyújtsuk meg, és élvezzük a hangulatot!

+Tipp: Az illatgyertyát díszíthetjük kagylókkal, virágszirmokkal, ahogyan az üveget is akrilfestékkel, matricákkal. Ha az illatgyertyába szeretnénk díszeket tenni, az üveg külső részéhez helyezzük őket, hogy ne takarja el azokat a viasz.

x Promóció
x Promóció
Erdőfürdőzés

Erdőfürdőzés – a kirándulás új módja

Vissza az irodába: a legstílusosabb kiegészítők