in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

IPad mini vagy az iPad Air?

Melyik tablet való nekem? A hatodik generációs iPad mini vagy az iPad Air?

A mostani tablet kínálatban nehezen tudsz eligazodni? Az alábbi tippek megkönnyítik a döntést.

Az Apple nemrég mutatta be a hatodik generációs iPad minit, amely teljesen újratervezett: nagyobb kijelzővel, A15 Bionic chippel és még sok mással rendelkezik. Az iPad mini mostantól gyakorlatilag osztozik az iPad Air dizájnján, és mindkét készülék számos azonos funkcióval rendelkezik. Érdemes-e hát a drágább, régebbi, nagyobb képernyős iPad Airt megvenni, vagy jobban jársz az új iPad minivel? Útmutatónk segít!

Mire fogod használni a tabletet?

Ez a legfontosabb kérdés, aminek megválaszolása közelebb visz az eredményhez. Alaposan gondold végig, hogy miért szeretnél tabletet vásárolni, milyen helyzetekben, hol (igen, a helyszín is fontos, lásd lentebb), és legfőképp milyen tevékenységekre kell neked az újabb kütyü.

x Promóció

Mit tud a hatodik generációs iPad mini?

Kis méretéből kifolyólag sokkal praktikusabb utazás, ingázás közbeni használathoz, és a gyerekek szórakoztatásához is. Egyszerűbb szállítani, tárolni és kézben tartani mondjuk egy mozgó járművön. Az elülső kamerája fejlettebb technológiával rendelkezik, mint az iPad Airnél. Az iPad mini Ultra Wide előlapi kamerája lehetővé teszi a Center Stage támogatását, amely automatikusan tökéletes képet biztosít a felhasználóknak a videohívások során. Ahogy a felhasználók mozognak, a Center Stage úgy pásztázza őket, hogy a képben maradjanak. Videóhívások során tehát szintén jobb hasznát veszed a mininek. Az iPad mini súlyban is szinte a fele az iPad Airnek, csupán 297 gramm szemben az Air 460 grammjával.

Mit tud az iPad Air?

Ez lesz a naked való tablet, ha laptopra keresel könnyebb, egyszerűbb alternatívát. Az iPad Air hátoldalán mágneses Smart Connector csatlakozó található, amely olyan billentyűzetekhez csatlakoztatható, mint az Apple Magic Keyboard és a Smart Keyboard Folio. Emellett kompatibilis a Bluetooth-billentyűzetekkel is. (Kis mérete miatt az iPad mini nem rendelkezik Smart Connectorral.) Az Air nagyobb képernyője miatt sokkal praktikusabb a mindennapos munkavégzéshez, és persze a szórakozáshoz is, hiszen nagyobb élmény ezen a 10,9 hüvelykes monitoron nézni a sorozatokat, vagy játszani.

Összegzés

Ha nem tekinted előnynek az iPad mini kisebb kijelzőjét, könnyű fogását (akár egy kézzel is), súlyát és a sokoldalúbb, nagyobb kijelzőre összpontosítasz, akkor valószínűleg az iPad Airt fogod előnyben részesíteni. Ha inkább egy mindenre alkalmas készülékre vágysz, amely potenciális laptop-helyettesítőként működik, az iPad Air lesz a jobb választás számodra.

x Promóció
x Promóció
Így tartsd frissen a memóriád! Ezt edd vizsgák előtt!

Így tartsd frissen a memóriád! Öt étel, amit imád az agy

Intelligens játékok, okosjátékok.

Intelligens játékok