in

Imádom!Imádom! AranyosAranyos

A digitális oktatást az egyetemisták élvezik a legjobban

Ismerd meg Katát, aki pici gyerekkel vágott bele a felsőoktatásba, ezért neki még jól is jött az egyetemen az online oktatásra való áttérés. Kata a karanténnak köszönhetően több időt töltött el online, mint élőben az egyetemen, és ez nagyban megkönnyítette a mindennapjait. Az, hogy a most következő tanévtől van lehetősége online is becsatlakozni bizonyos órákba, sokat segít az időbeosztását szervezni. Amikor ideje engedi, bemegy az egyetemre, de örül, hogy most már vegyíteni lehet a személyes jelenlétet és az online tanulást. 

Nézd meg Kata videóját, aki személyesen mesél arról, hogy a megfelelő eszközökkel és felkészültséggel az online jelenlét élvezetes is lehet! 

Lett egy MacBook Air-em, amit nagyon szeretek. Négy éve van meg, egyszer sem volt szervizben”

Többféle élethelyzet, számtalan lehetőség

Évről évre egyre többen járnak felsőoktatásba Magyarországon. A digitális oktatásnak köszönhetően most már nem kell mellőznünk a családot, ha tanulni szeretnénk és nem szükséges esti tagozatot választani, ha főállásban dolgozunk. Erre a legjobb példa Kata.

x Promóció

Mivel a külvárosban van az egyetemi kampusza, Kata napi 3 óra tömegközlekedéssel töltött időt spórolt meg a karantén alatt. Ha az oktatás online zajlik, azon sem kell aggódnia, hogy éjjeli bagolyként éjszaka szállja meg őt az ihlet, vagy csak altatás után van ideje készülni az órákra. Az idő végre tényleg neki dolgozik!  A feltöltött videós anyagokat vizsgaidőszak előtt visszanézhette, így gyorsabban felkészülhetett, kvázi együtt a tanárával, a szabadidejét pedig pihenésre, szórakozásra, és a családjára fordíthatta. 

Az MacBookod van érted és nem fordítva 

Rengeteg eszköz vár arra, hogy könnyebbé tegye számunkra a digitális kapcsolódást. Számtalan mennyiségű és méretű számítógép közül választhatunk, attól függően, hogy milyen tevékenységet végzünk. Csak az iCentre-ben jelenleg számtalan Mac-ből, iPad-ből és iPhone-ból választhatunk. Ha valamiben segítségre van szükségünk, szinte naponta jelennek meg az újabbnál újabb appok, amik a problémánkra azonnal reflektálnak. Kata például az egyetemhez napi szinten használja a Notes applikációt, amit az iPhone-járól is valós időben szinkronizálva elér. 

A stabil eszköz hatalma

Miért fontos, hogy az eszközeink minden körülmények között stabilak legyenek? Kata az egyetemen saját bőrén tapasztalta meg, hogy mennyit számít, hogy egy laptop nem fagy le és gyorsan vált a programok között. 

Tudtam egy stabil ember lenni az órákon, mert az én technikai feltételeim olyanok voltak, hogy mindig el tudtam készülni azzal, amit vártak tőlem. Tehát nem volt olyan, hogy nem tudtam eladni egy beadandót például azért, mert nem tudom felvenni az anyagot.“  –  meséli Kata lelkesen.

A stabil eszköz nem csak azt jelenti, hogy ritkán kell szervizelni, hanem az is fontos, hogy az applikációk megakadások, vírusok nélkül, gördülékenyen működnek. Kata ennek köszönhetően valóban jelen tudott lenni az online konzultációkon, valós időben szerkeszthette a csoporttársakkal közös dokumentumokat Drive-on és könnyedén, segítség nélkül készíthette el a bonyolultabb technikai feltételeket igénylő házi feladatait is.

Kata a  MacBook Air-re esküszik

Korábban nekem mindig valamilyen más típusú számítógépem volt. Egyáltalán nem értek ezekhez, mindig jöttek a vírusok és egyre lassabb és lassabb lett a számítógép. Én nem tudom ezeket magamnak megoldani, úgyhogy volt egy pont, amikor feladataim, mondtam, hogy ezt nem csinálom tovább. Nagyon sokáig akkor nem is volt számítógépem, csak egy telefonom. Lett egy MacBook Air-em, amit nagyon szeretek. Négy éve van meg, egyszer sem volt szervízben, ettől nagyon boldog vagyok. És a telefont pedig már tudatosan azért választottam, mert tudtam, hogy össze lehet kötni ezt a kettőt.” – emlékezik vissza Kata, hogyan vált az új kedvencévé a MacBook Air.

Kata számára a legfontosabb, hogy kiszámítható és megbízható eszközökkel dolgozhasson.

x Promóció
x Promóció

A három legmenőbb rúzstrend kora őszre

Erdőfürdőzés

Erdőfürdőzés – a kirándulás új módja