in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Mi az a sétameditáció, és hogyan hozhatod ki belőle a legtöbbet?

Sétameditáció, mutatjuk mi az!

A sétameditáció célja, hogy a testet és az elmét szinkronba hozza, miközben a szabadban járkálunk, sétálunk.

Hol járt az eszed, amikor utoljára egyedül sétáltál? Telefonáltál valakivel? Zenét vagy podcastot hallgattál? Vagy talán elmerültél a gondolataidban? Amikor a szabadban vagyunk, természetesnek vesszük, hogy a lábunk mozog, miközben a figyelmünk máshol van. Abban a pillanatban, hogy kilépünk az ajtón, az elménk is hajlamos elkalandozni – elmerülni az emlékezésben, a merengésben, a tervezésben, az aggódásban vagy az elemzésben. Holott hasznosabban is tölthetnénk ezt az időt.

Mi az a sétameditáció?

Minden egyes alkalommal, amikor hagyjuk az elménket szabadon kóborolni séta közben, eltávolodunk a jelen pillanattól, és a természethez és a környezetünkhöz való kapcsolódás lehetőségétől. Elfelejtjük értékelni a séta egyszerű örömét. A séta közbeni meditáció annak a módja, hogy az elménk velünk sétáljon, és hogy nyugodt fókuszt vigyünk ebbe a mindennapi elfoglaltságba. Elképesztő, mennyire másképp érezzük magunkat, ha arra figyelünk, ami körülöttünk történik, nem pedig arra, ami a fejünkben kavarog.

x Promóció

Hogyan csináljuk?

Séta közben sorban, felváltva kezdjünk el fókuszálni a különböző érzékelésekre. Először figyeljük meg, milyen érzés a testünknek a mozgás. Mit érzünk, amikor a talpunk újra és újra a földre lép, ahogy a combjaink egymáshoz súrlódnak, ahogy a karjaink lengedeznek a testünk mellett. Engedjünk el minden feszültséget a testünkből, engedjük le a vállainkat, lazítsuk el az állkapcsunkat.
Utána jöhetnek a hangok: szépen sorjában vizsgáljunk meg minden hangot, amit érzékelünk. Madárcsicsergést, az autók robaját, lépteink neszét, mindent. Ez a két gyakorlat eléggé visszahoz már minket a jelen pillanatba ahhoz, hogy elkezdjünk kizárólag csak a lépésre és a légzésünkre figyelni. Az agyunkba bekúszó gondolatokat tudatosítsuk, majd küldjük őket el.

Extra tipp:

Ha úgy érzed, egyedül nem megy, hívd segítségül az Apple Watch meditációs funkcióit, vagy tölts le kifejezetten sétameditációt segítő applikációkat az AppStore-ból.

x Promóció
x Promóció
Sikeres diéta - így kezdjbele!

A diéta sikere fejben dől el!

Hátizsák minden helyzetre.

Hátizsák, különböző élethelyzetekre