Miért hasznos az Apple ID?


Egyetlen fiókkal számtalan felületet kezelhetsz.


Az Apple ID gyakorlatilag egy felhasználói fiók, amelyet az Apple szolgáltatásokhoz, például az iCloudhoz, az App Store-hoz, az iTunes Store-hoz és az Apple Music-hoz való hozzáféréshez használhatsz. Magába foglalja a bejelentkezéshez használt e-mail címet és jelszót, valamint az összes kapcsolattartási, fizetési és biztonsági adatot, amelyet az Apple szolgáltatásai során használsz.

Bármilyen eszközön létrehozhatod az Apple ID-t, csupán arra ügyelj, hogy ugyanazt az azoonsítot és jelszót használd minden Apple szolgáltatásba történő bejelentkezéskor. Így egyetlen fiókkal eléretsz és kezelhetsz minden felületet, bármelyik eszközödet használod is éppen.

Ne felejtsd el ugyanazt az azonosítot és jelszót megadni mindenhol.


Amikor beállítod az új iPhone, iPad vagy iPod touch készülékedet, előfordulhat, hogy meg kell adnod az Apple ID-t és a jelszavadat. Ha még nem rendelkezel Apple fiókkal, az eszköz beállításakor létrehozhatsz egy újat.

Így hozhatsz létre új Apple fiókot iPhone, iPad vagy iPod touch segítségével:

1. Koppints az Elfelejtett jelszó elemre.

2. Válaszd ki az ingyenes Apple ID létrehozása lehetőséget.

3. Állítsd be a születési dátumot és add meg a neved, majd koppints a Tovább gombra.

4. Koppints a Jelenlegi e-mail cím használata, vagy az Ingyenes iCloud e-mail cím létrehozása elemre.

Az Apple ID hatalmas előnye, hogy bárhonnan bejelntkezhetsz.


Bár az Apple ID beállításának ez a legegyszerűbb módja, de akár Mac-en, vagy egyéb Apple eszközönWindows-on, az App Store segítségével, sőt még az interneten is létrehozhatsz új felhasználói fiókot.