Mit tehetsz, ha nem működik a Magic Mouse?


A bekapcsológombról soha ne feledkezz meg!Az egyik legbosszantóbb hiba, amikor dolgoznál, de nem működik az egér. A legtöbb hiba néhány mozdulattal azonnal elhárítható, de melyek a leggyakoribbak?

A Mac nem ismeri fel az eszközöket

A Magic Mouse és a Magic Mouse 2 alján található kapcsolót csúsztasd el a bekapcsolásukhoz, ekkor felvillan az egér zöld LED-je.

Ekkor az eszközök a Rendszerbeállítások Bluetooth részében, illetve a menüsáv Bluetooth menüjében Kapcsolódva jelennek meg. Ha az eszköz nem jelent meg az ablaktáblán, ellenőrizd, hogy fel van-e töltve, vagy cseréld ki az elemeket, illetve győződj meg arról, hogy párosítva van a Mac számítógéppel.

A Bluetooth bekapcsolása

Válaszd ki az Apple menü - > Rendszerbeállítások menüpontot. Ezután a Bluetooth ikonnál ellenőrizd, hogy be van-e kapcsolva. Ha az ikon nem látható, vagy ha a menüsáv továbbra is azt jelzi, hogy a Bluetooth ki van kapcsolva, indítsd újra a számítógépet, majd próbáld meg ismét bekapcsolni a funkciót.
 

A Magic Mouse nélkülözhetetlen eszköz.


Győződj meg arról, hogy az eszközök fel vannak töltve

A Magic Mouse 2 beépített akkumulátorral rendelkezik. Könnyedén feltölthető, ha csatlakoztatod egy Lightning–USB kábellel a Machez vagy egy USB hálózati adapterhez. Az akkumulátor töltöttségi szintjének ellenőrzéséhez kattints a Mac menüsávján a Bluetooth ikonra, majd válaszd ki az eszköz nevét.

Az eszköz ki-, majd bekapcsolása

Ha a Mac nem észleli a vezeték nélküli Apple egeret a fenti tippek követése után sem, kapcsold ki a vezeték nélküli eszközt, várj néhány másodpercet, majd kapcsold be.

Ha időnként nem reagál a vezeték nélküli eszköz

- Nyomd meg az egyik gombot vagy billentyűt. Az eszköz és a számítógép ismételt csatlakoztatásához kattints az egérrel vagy a trackpaddel. Eltelhet pár pillanat, amíg az eszköz reagál.

Ellenőrizd a jelinterferenciát

A 2,4 GHz-es tartományban működő vezeték nélküli hálózatok interferenciát okozhatnak. Helyezd távolabb a Mactől a vezeték nélküli telefonokat, a mikrohullámú sütőt és az egyéb, a 2,4 GHz-es tartományban működő elektromos berendezéseket, ha úgy gondolod, hogy interferenciát okoznak.

- A vezeték nélküli eszközöknek 10 méteren belül kell lenniük a Mactől.

- Ne helyezz fémtárgyakat a vezeték nélküli eszköz és a Mac közé.
 

A Magic Mouse nem megfelelő működése egyszerűen orvosolható néhány beállítással.


A mutató mozgása nem megfelelő az egér vagy a trackpad használatakor

Az Apple Wireless Mouse, a Magic Mouse és a Magic Mouse 2 a legtöbb sima felületen probléma nélkül használható. Ha mégsem megfelelő a mutató mozgása, próbálkozz a következőkkel:

- Válaszd ki az Apple menü - > Rendszerbeállítások menüpontot, majd kattints az Egér elemre. A Követés csúszkával állítsd be az egérmutató kívánt sebességét.

- Helyezd az egeret egy másik felületre, és ellenőrizd, hogy javul-e a követés.

- Fordítsd hátoldalára az egeret, és vizsgáld meg az érzékelőablakot. Sűrített levegővel finoman tisztítsd ki az érzékelőablakot, ha por vagy szennyeződés található benne.

- Ha több vezeték nélküli Bluetooth-eszköz van használatban a közelben, egyenként kapcsold ki azokat, és ellenőrizd, hogy ezzel megoldódott-e a probléma. A nagy sávszélességet felhasználó eszközök is befolyással lehetnek a követésre.