in

Molinóból bringatáska

Az iCentre üzleteiben negyedévente cserélődnek a reklámanyagok, és az évek során nagyméretű kültéri molinók is készültek, melyek egy raktárban kötöttek ki. „Egy nagyobb rendrakásnál merült fel bennem, hogy ezekkel a »vásznakkal« kezdeni kellene valamit, hiszen kiváló minőségűek, és rossz érzés lett volna kidobni őket” – avat be az ötlet megszületésébe Felker Noémi, az iCentre ügyvezetője. A megfelelő partnert a feladatra egy ismerős ajánlotta neki, így jutott el a Medence Csoporthoz, akiknek fő profilja, hogy újrahasznosított reklámanyagból gyártanak táskákat már több mint tíz éve. Azonnal elkezdődött a közös ötletelés.

A divatos táskákat minden kolléga örömmel használja.

A kollégák számára tartott januári évértékelő vacsorára szerettek volna előrukkolni az ökoajándékkal.

A végeredmény önmagáért beszél: egy unisex fazonú, bringázáshoz is praktikus utcai táskakollekció született, melynek darabjait színeikben a főleg fiúkból álló csapatra hangolták, és laptoptartó tokkal is felszerelték. „A kollégák óriási örömmel fogadták, mindenki maga választhatta ki a neki tetsző egyedi táskát. Többen is biciklivel járnak munkába, ezért fontos volt, hogy a zsákok sötétben is biztonságosak legyenek, így fényvisszaverő csíkkal vannak ellátva, és biciklizés közben is stabilan a háton maradnak” – részletezi Noémi. „Gyönyörű anyagokat kaptunk.”

x Promóció

A tervezők készítéskor figyelembe vették, hogy a márkájukhoz érzelmileg is kötődő munkatársak lesznek a táskák tulajdonosai, akik büszkék az általuk forgalmazott termékekre, ezért bátran lehetett felismerhető egy-egy részlet az eredeti reklámokból. „Mindig törekszünk arra, hogy elsőként ne az jusson a vevők eszébe a táskáinkról, hogy újrahasznosított alapanyagból készültek, hanem, hogy milyen igényesek, tele okos részmegoldásokkal. Elsődleges számunkra, hogy a funkciót, a használhatóságot, a felhasználói élményt erősítsük, az esztétika pedig inkább annak az eredménye, ahogy az alapanyagokat választjuk meg” – meséli Magyar Gergő tervező, a Medence Csoport alapító-tulajdonosa.

A táskák bringázáshoz is kifejezetten alkalmasak.

A reklámanyagok újrahasznosításával készülő tárgyak nagy előnye, hogy nem lehet elrontani az anyagválasztást. Az alapanyag ugyanis magán hordozza a márka „brandingjét”, arculati színeit, szimbólumait.

„Ha szép a grafika, szép tárgyak születnek. Ez jelen esetben különösen igaz volt. A táskák tervezése során olyan fazonok jöttek létre, melyek érdemesek lettek arra, hogy állandó kollekciót hozzunk létre belőlük” – árulja el Gergő. A Medence Csoport egyébként nem csak reklámanyagokat használ. Ugyancsak „maradék”, de még használatlan, új alapanyagokat, így az ipari termelésben keletkező maradék textileket, pl. cabriovásznat, sátorponyvát, napernyővásznat. Szerencsére a környezettudatosság, a környezeti terhelés csökkentése ma már sokak igénye, nem csak egy szűk, nagyon elszánt, „zöld” rétegé.

Itt az újabb ötlet!

„A bringatáskák sikere óta már egy új prototípust is kialakítottunk, kifejezetten a raktár és az üzletek közti »teherszállításra«. Látjuk, hogy sikeres, és jelenleg is tervezzük ezeknek az anyagoknak a további felhasználási lehetőségeit” – emelte ki Felker Noémi.

A molinótáska tehát csak a kezdet, és egyben szép példa arra, hogyan lehet felelősséggel bánni a már hulladéknak tartott alapanyaggal. Az elkészült tárgyak pedig tovább inspirálják a készítőt és a felhasználót, hiszen a megújulás lehetőségei végtelenek.

x Promóció
x Promóció

Legyél stílusos tetőtől talpig!

Rosszul alszol? A fogorvosi vizsgálat életmentő lehet!