in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Motiváció minden napra

Motiváció minen napra.

Ha változtatsz a rutinon és a gondolkodásodon, egész évben tartani tudod magad az újévi fogadalmaidhoz. A motiváció veled maradhat.

Képzeld el a következő helyzetet: megfogadod, hogy idén végre lefutod a félmaratont vagy elkezdesz meditálni. A következő néhány hétben minden a terv szerint halad: betű szerint követed az edzéstervet, vagy megtalálod a tökéletes meditációs párnát, de végül a lelkesedésed mégiscsak alábbhagy. Ha ez a hullámvasút ismerősen hangzik, nem vagy egyedül. Egy 2020-as tanulmány szerint a résztvevőknek csak a fele tartotta magát az újévi fogadalmaihoz egy év elteltével, míg egy másik tanulmány szerint az emberek harmada már egy hónap után feladta a fogadalmát.

Van néhány kulcsfontosságú változtatás, amit a rutinodon és – ami fontos – a gondolkodásmódodon is elvégezhetsz, hogy az előtted álló hónapokban (és években!) valóban tartsd magad a fitnesz-, táplálkozási vagy általános egészségügyi céljaidhoz. A végső cél, hogy hosszú távú szokásokká alakítsd őket.

x Promóció

Tervezés

Van egy tervezéses módszer, amely segít előre látni az esetleges akadályokat, amelyekbe belefuthatsz, és azt is, hogyan tudod majd leküzdeni őket. A módszer lényege, hogy írd össze az alábbiakat:

Kívánság: Írd le a kívánságot, ami fontos számodra. A kívánság legyen nehéz, de megvalósítható.

Eredmény: Milyen érzés lesz, amikor megvalósítod? Csukd be a szemed, és tényleg képzeld el. Írd le.

Akadály: Mi az a belső akadály, ami az utadba állt eddig a cél megvalósításában? Ez olyasvalami kell, hogy legyen, ami felett te rendelkezel. Hunyd be a szemed, és képzeld el az akadályt.

Terv: Mi a konkrét terved? Mi az a pontos dolog, amit meg fogsz tenni? Hogyan fogsz reagálni, ha belső akadály felüti a fejét? Ennek a tervnek könnyen megjegyezhetőnek és teljesíthetőnek kell lennie.

Ahányszor úgy érzed, lankad a lelkesedésed, vedd elő a fenti listát – azonnal megkapod tőle a szükséges motivációs löketet.

Tudd, miért teszed

Nem elég, ha egyszerűen csak tudod, hogy el akarsz érni valamit; meg kell határoznod az okokat is, amiért el akarod érni őket. Így amikor a motiváció csökken, visszatérhetsz a „miért”-re, ahelyett, hogy az akadályokra koncentrálnál. A kutatások egyértelműen azt mutatják, hogy több okot is kell toborozni ahhoz, hogy valaki sikerre vigyen egy életmódváltást. Szedd őket listába, és nézz rájuk időnként.

Légy kedves magadhoz

A gondolataid dolgozhatnak melletted vagy ellened, amikor a motivációról van szó. Ahelyett, hogy önkritikát gyakorolnál a kedvezőtlen teljesítmény és eredmények miatt, fogalmazd meg, hogyan érzed magad valójában, és gondolkodj azon, hogyan támogathatod magad megfelelő önszeretettel, öngondoskodással az adott pillanatban. Gondolj erre úgy, mintha a belső edződre hangolódnál, vagy úgy beszélgetnél magaddal, mint egy barátoddal. Az önkritika egyértelműen csökkenti a motivációdat, míg az önmagad felé tanúsított együttérzés képessé tesz arra, hogy tanulj a hibáidból, és kitartóbb legyél.

x Promóció
x Promóció
Futás okosan.

Futás okosan

4 tavaszi divatszín 2023.

4 tavaszi divatszín, amit már most viselhetsz