in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Okosotthon, avagy fenntarthatóbb otthon

Okosotthon sz okos otthon.

Ha neked is fontos a környezetvédelem, érdemes néhány apró változtatást megtenned a lakásodban.

Az okosotthon készülékei automatizálnak egyes feladatokat, és távolról is vezérelhetők. A rendszerben minden mindennel összekapcsolódik, és az egészet mi uraljuk az okostelefonunk, laptopunk vagy tabletünk segítségével – bárhol is legyünk. Csupán internetkapcsolat kell hozzá. Vezérelhetünk locsolórendszert, beállíthatjuk és felügyelhetjük otthoni biztonsági rendszerünket és kameráinkat, vagy vezérelhetjük a fűtést. A rendszernek több előnye is van. Lehetővé teszi, hogy jobban ellenőrizzük az energiafelhasználást, megismerjük fogyasztási szokásainkat, miközben olyan dolgokat automatizál, mint a hőmérséklet beállítása, a világítás be- és kikapcsolása. Az okosotthonok pontosan meghatározhatják azokat a területeket, ahol a szükségesnél több energiát használunk, így ezeken a területeken csökkenthetjük a fogyasztást, és fenntarthatóbb módra válthatunk.

Íme az okosotthon legpraktikusabb eszközei, amivel garantáltan csökkenthetjük a rezsink összegét!

x Promóció

Netatmo Smart intelligens termosztát

A Netatmo Smart Thermostat segítségével bárhonnan szabályozhatjuk otthonunk hőmérsékletét. Nincs otthon senki, és nem is lesz még estig? Semmi gond! Egyetlen érintéssel lekapcsolhatjuk, majd félórával a hazaérkezésünk előtt vissza is tudjuk kapcsolni a fűtést. A hőmérséklet és fűtési diagramok segítségével ráadásul megismerhetjük saját energiafogyasztásunkat. Személyre szabhatjuk a beállításokat, vagy választhatjuk a rendszer által megtanult egyéni szabványokat is. 

Okos otthon - rezsicsökkentés.

Aqara Smart Plug

Az Aqara Smart Plug lehetővé teszi a fények, tévék, töltők és más készülékek távvezérlését okostelefonunkról. Továbbá figyelemmel kíséri a csatlakoztatott készülékek energiafogyasztását, hogy több energiát takaríthassunk meg. Használjuk, figyeljük, és kis idő múlva rájövünk, hol tudnánk spórolni az áramszámlánkon, és akkor eszközölhetjük a szükséges változtatásokat.

Okos otthon - rezsicsökkentés.

Netatmo Welcome Indoor Security Camera

Bár közvetlenül nem kapcsolódik a fenntarthatósághoz, a biztonságunkhoz azonban annál inkább, ezért ezt a kütyüt is érdemes beépíteni az otthoni okosrendszerbe. A Welcome képes az arcfelismerésre és a felismert személy nevét elküldi az okostelefonunkra Üzenetet kapunk róla, ha gyermekünk vagy a dadus hazaért. A kamera szintén figyelmeztet, ha egy idegen lép a házba. Az alkalmazásnak köszönhetően mindig láthatjuk, ki jár éppen nálunk.

Okos otthon - rezsicsökkentés.

x Promóció
x Promóció
Motiváció a mindennapokhoz.

Motiváció a mindennapokhoz

Futópad vs. kinti futás.

Futópad vs. kültéri futás