in ,

Imádom!Imádom!

Olvasmányajánló az őszre – hírességektől

Ha nem tudunk dönteni, mi is legyen a következő könyv, amivel elüthetjük az időt a hosszú őszi estéken, nézzük meg, mit ajánlanak az olvasni szerető sztárok. Ők általában nem nyúlnak mellé.

Mivel nincs túl sok szabadidejük olvasni, a hírességek csak olyan könyvekhez nyúlnak, amelyek a legnépszerűbbek, és a legnagyobb élményt kínálják. Épp ezért érdemes az ő közösségi média posztjaikra hagyatkozni, és felcsapni az általuk népszerűsített művek oldalait.

Brit Bennett: A halványuló fél (Cser kiadó), – Mariah Carey ajánlásával

A fekete ikerlányok, Desiree és Stella tizenhat évesen elszöknek az isten háta mögötti otthonukból, de hamarosan megszakad köztük a kapcsolat. Sok évvel később Desiree bántalmazó férje elől menekülve visszaköltözik kislányával a szülővárosukba, miközben a világosabb bőrű Stella fehérként éli az életét, és még férje sem tud semmit a múltjáról. Hiába ékelődik azonban az ikerlányok közé sok kilométer és hazugság, sorsuk újra összefonódik. És mi történik vajon, amikor lányaik útjai is keresztezik egymást?

Az ikonikus popsztár a Twitteren osztotta meg a képet a műről azzal a kommenttel, hogy ez volt számára 2020 legnagyobb könyvélménye.

x Promóció

Lucy Foley: Vendéglista (21. század kiadó) – Reese Witherspoon ajánlásával

A helyszín egy sziget a szélfútta ír partok közelében. Ez lesz az év lakodalma. Jules Keegan és Will Slater összeházasodnak. Sereglenek a vendégek. Alig szegik meg az esküvői tortát, máris holtan találják az egyik vendéget. És a vihar tombolva szabadul rá a szigetre, teljesen elvágva a násznépet a külvilágtól. A borzongató krimi a legnagyobb klasszikusokat idézi, modern, mai hangvétellel.

Foley műve Reese 2020 júliusában Reese olvasóklubjának volt a kiemelkedő témája.

Jeanine Cummins: Amerika földje (Helikon) – Oprah Winfrey ajánlásával

Lydia soha nem gondolta, hogy belőle is “migráns” lesz: Acapulco városából való, jómódú, középosztálybeli mexikói nő, akik nyolcéves kisfiával, Lucával együtt egy embercsempész vezette csapatban próbálja elérni az ígéret földjét, a határfalon túli Egyesült Államokat. Ha nem sikerül, mert valaki felismeri vagy elárulja őket, és üldözőjük rájuk talál, a biztos halál vár rájuk. Csak a Gondviselésben, avagy a földönfutókat segítő, jólelkű emberekben bízhatnak.

„Ez a történet gyökereiben megváltoztatta, ahogyan a mexikói bevándorlókról eddig gondolkodtam” – Nyilatkozta Oprah, amikor olvasóklubjában ezt a regényt ajánlotta.

Czakó Zsófia: Nagypénteken nem illik kertészkedni (Scolar) – Juhász Anna ajánlásával

Czakó Zsófia bemutatkozó kötetének elbeszélője egy olasz férfival él, távol a magyarországi kisvárostól, amelynek katolikus miliőjében felnőtt. A milánói dóm konténerkasszájában dolgozik, ahol jegyeket értékesít. Jól fizető állást hagyott ott ezért a munkáért, és – bár sem az olasz, sem a magyar családja nem érti, mit keres ezen a helyen – hosszú ideje először érzi szabadnak magát.

Juhász Anna Instagramján ajánlotta a művet, és fűzött hozzá méltató szavakat.

Laura Barnett: Variációk egy párra (Park) – Szabados Ági ajánlásával

A mi lett volna, ha tökéletes regénye. Egy több verzióban elmesélt szerelmi történet arról, hogy a döntéseink milyen mértékben befolyásolják életünk alakulását.

A Variációk egy párra Szabados Ágnes híradós műsorvezető, olvasás-népszerűsítő, a Nincs időm olvasni kihívás (NIOK) alapítója ajánlásával jelent meg újra.

x Promóció
x Promóció

Gondoskodj kedvenceid biztonságáról!

Ismerd meg a bőrtípusod!