in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

Szaunakisokos

Szauna otthon. Szauna szeánsz

Ma már szinte nincs is wellness, gyógyfürdő vagy szálloda szaunakomplexum nélkül, és egyre több különböző típusú kabinnal találkozhatunk a kínálatban. De vajon kinek, melyik szauna ajánlott?

A finnek közösségi életének egyik legfontosabb helyszíne a szauna, még komoly üzletek is köttetnek meleg kabinban. A forróságban izzadásnak számos pozitív egészségügyi hatása van, lássuk a szaunavilágok legnépszerűbb kabinjai miben különböznek egymástól.

A finn szauna

A hagyományos szaunában 75-100 Celsius fok körüli a hőmérséklet, a levegő páratartalmát pedig forró kövekre locsolt vízzel szabályozzák. A finn szaunában a testünk kívülről befele haladva melegszik át, aminek következtében az anyagcsere- és a keringési rendszer felgyorsul. A szauna remekül edzi az érfalakat, és beindítja a salaktalanító folyamatokat. Emellett stresszoldó, lazító hatása is van. Egy 10-15 perces ülés kevésbé hatékony, mint a javasolt 3 körös szaunázás. Minden kör után hűtsük le magunkat fokozatosan, először zuhannyal, majd használhatjuk a hidegvizes merülőmedencét vagy a frigidáriumot. Szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek a szaunázás nem ajánlott.

x Promóció

Gőzkabin

80-100%-os páratartalom, és 37-40 fokos hőmérséklet jellemzi a gőzfürdőt, amelyet már az ókori rómaiak is ismertek. Kiváló a bőr hidratálására, megújítására. Emellett a légutak, tüdő tisztítására, nyákoldásra is jó, hiszen úgy hat, mint a klasszikus inhalálás. A magas páratartalom miatt minden textília könnyen elázik, ezért van a modern gőzfürdőkben csapra szerelt locsolócső: használat után és előtt ezzel tudjuk lemosni a helyet, ahol ülünk/ültünk.

Bioszauna

A bioszauna hőfoka jelentősen alacsonyabb, 40-60 fok között van, hatása főként relaxáló, ellazulást segítő, amelyet gyakran a fény- és illatterápia, illóolajok ötvözésével valósítanak meg. Ez a kabin egészségi állapottól függetlenül bárkinek ajánlott, aki pihentető melegre vágyik. Az ajánlott tartózkodási idő maximum 35-40 perc.

Infra szauna

Azt infravörös sugarak a testet belülről kifele melegítik, ezért nincs itt annyira meleg. Az infrakabin hőmérséklete 35-55 fok között mozog, az izzadás mégis sokkal erősebb, mint a hagyományos szauna esetében. Az infrasugarak mélyen az izmokba, szövetekbe hatolva fejtik ki jótékony regeneráló hatásukat, serkentik a vér- és nyirokkeringést és az oxigénellátást. Infraszaunázás közben jóval több méreganyag távozik a szervezetből, mint a hagyományos verziónál. Ajánlott tartózkodási idő 30-40 perc, utána nem szükséges „visszahűteni” a szervezetet.

x Promóció
x Promóció

Black Friday- de mitől fekete?

Ajakápolás télen.

A téli ajakápolás legfontosabb lépései