Szóló szőlő, mosolygó alma, okos körte


Nemcsak biztonságos, hanem otthonos hangulatot is áraszt a jól megválasztott világítás

Bár lassan a vége felé közelít a nyár, sokan még most utaznak el pihenni, sőt van, aki őszre halasztja a kikapcsolódást. Ilyenkor persze mindenki szeretné biztonságban tudni az otthonát, és erre jobbnál jobb ötleteink vannak: megkérjük a szomszéd nénit/a barátunkat/az anyukánkat, hogy pár naponta ugorjon át, és a locsolás mellett kicsit sürögjön-forogjon a lakásban. Így a betörők biztosan messziről elkerülnek minket! Vagy nem?

Ha már okosabb az otthonunk, akkor bekapcsoljuk az ajtó-ablak nyitásérzékelőjét, a kamerát, a mozgásérzékelőt – de ezek ugye elriasztásra nem jók, csak utólagos intézkedésre. Vajon mit tegyünk, ha szeretnénk megelőzni az illetéktelen behatolást?

Már ők is tudnak wifizni. Ki lesz a következő?

Kipróbálhatjuk például a Philips WiZ Connected vadiúj égőit, amik közvetlenül kapcsolódnak a wifihez. Ez persze arra is jó, hogy megvicceljük az éppen otthon tartózkodó családtagjainkat, de ezenkívül bármikor kommunikálhatunk velük iPhone-on, iPaden vagy Androidon keresztül. Ráadásul a fel-le kapcsoláson kívül beállíthatjuk a világítás hideg-meleg jellegét (színhőmérsékletét) és a fényerejét is.