in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

Tavaszi szépségápolás – így válts rutint

Nagy, tavaszi szépségápolás

A jó idő beköszöntével érdemes újragondolnunk a bőrápolási rutinunkat. Az aktív hatóanyagokról nem kell lemondanunk – néhány szempont figyelembevételével bátran alkalmazhatjuk őket napsütésben is. Kezdődhet a tavaszi szépségápolás!

Mindennek a kulcsa a fokozatosság

Napos időben mindenképpen kis lépésekben haladva lássunk neki a kísérletezésnek: eleinte kis koncentrációban vezessük be a bőrmegújító összetevőket, adjunk időt a bőrünknek, hogy megszokhassák azokat, az időjárás változásaival együtt. Kezdésnek jöhet egy enyhe hámlasztó, hetente minimum egy, maximum három alkalommal, esténként; majd egy C-vitamin-tartalmú szérum nappal, eleinte kis adagolásban; fölé kenjünk hidratálókrémet és fényvédőt. A retinol és a C-vitamin is okozhat irritációt, ezért ha épp C-vitaminos kúrát tartunk, ne terheljük még retinoidokkal is a bőrünket, nem éri meg túlzott stresszhatásnak kitenni a bőrünket.

Ami a tavaszi szépségápolás során kötelező

Különösen fontos a rendszeres, reggeli-esti, kétfázisú arctisztítás. Jó időben hajlamosak vagyunk többet kint tartózkodni – kávézók teraszain, a belvárosi utcákon sétálva –, a levegő viszont nem lesz kevésbé szennyezett csak azért, mert süt a nap. Egész évben használhatunk öregedésgátló hatóanyagokat, ha betartunk közben néhány szabályt. A jól működő hatóanyagok többsége fényérzékeny, azaz fény hatására könnyen lebomlik, mások pedig a bőrt teszik fotoszenzitívvé, például az AHA-savas hámlasztók bőrfelszínkoptató hatásuk miatt érzékennyé tehetik bőrünket a napsütésre, ezért ezeket szigorúan csak este szabad felvinni. Koratavasztól késő őszig kötelező tehát a fényvédők használata. Ha különösen érzékeny a bőrünk, válasszunk olyat, ami kizárólag csak fizikai fényvédőt tartalmaz. Mivel ezek az apró ásványi anyagok hajlamosak kiszárítani a bőrünket, kötelező a napközbeni hidratálás (hidratáló permettel, vagy könnyű, vízbázisú hidratáló krémmel), majd a fényvédő ismételt felvitele.

x Promóció

x Promóció
x Promóció
Beltéri kamerarendszer.

Beltéri kamerarendszer, hogy ne aggódj, mi folyik otthon

Miért fontos a szoftverfrissítés?

Miért fontos a szoftverfrissítés?