in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Nehezedre esik a sport? Próbáld meg így!

Tippek azoknak, akiknek nehezére esik a sport

Ha te is azok közé tartozol, akik számára a testmozgás kínszenvedés, engedd, hogy az alábbi tippekkel könnyebbé tegyük neked a sport megkedvelését.

Sportolás tekintetében az embereket alapvetően három csoportba oszthatjuk. Vannak, akik gyerekkoruk óta imádják és művelik a sportot, és elvonási tüneteik vannak, ha valamiért kimarad az életükből. Aztán vannak, akik nem különösebben élvezik, de tisztában vannak a szükségességével, és elég akaraterejük van ahhoz, hogy kitartóan csinálják. Végül pedig ott a harmadik csoport, akik gyűlölik a testmozgást, tudják, hogy szükséges, de képtelenek beépíteni azt a mindennapi rutinjukba. Ha ezt a csapatot erősíted, neked szólnak a lenti tanácsok!

Csak egy kis sport

Tudtad, hogy a Youtube-on 5-10-15 perces edzések is találhatók? Mostanára bebizonyosodott, hogy egy rövid, ám magam intenzitású edzéssel is látványos eredményeket lehet elérni, így azt javasoljuk, iktass be 10 percet minden második nap, hiszen azt fogcsikorgatva is ki lehet bírni.

x Promóció

Mozogj, amikor csak lehet

Válaszd a lépcsőt, gyalogolj le két megállót, teregess vagy moss fogat fél lábon állva. Ezek az apró változtatások összeadódnak, így szépen lassan hozzászokik a szervezeted a mozgáshoz, és el is fogja várni azt.

Kövesd az edzéseidet

Szerezz be egy okosórát. Az Apple Watch Nike Series 7 tevékenységgyűrűivel például majdnem minden mozgásfajtát nyomon követhetsz. Segítségével ráadásul csatlakozhatsz egy motiváló közösséghez, ami nap mint nap újabb löketet adhat ahhoz, hogy ne sunnyogd el a sportolást.

Gyakorold az önismeretet

Figyeld meg, mik azok a tevékenységet, amelyek lemerítik az akaraterődet. Ha tudod, hogy egy két órás Zoom megbeszélés után az asztaltól felállni is alig van erőd, akkor a sportolást időzítsd egy másik napra, vagy ess túl rajta még a megbeszélés előtt. Akaraterőre ugyanis mindenképp szükséged lesz, így – mint az élet minden területén – még a minimális mozgáshoz is rendelkezned kell a megfelelő önismerethez.

x Promóció
x Promóció
Trendi kiegészítők, amelyek feldobják a szettedet

Trendi kiegészítők, amelyek feldobják a szettedet

Okoszeszközök, okosotthonok

Okoseszközök, amelyek a lakás díszei is lehetnek