in

Imádom!Imádom! WOWWOW

Karantén nélkül is tovább élvezheted a digitális tanulás minden előnyét.

Mióta a tanulás egyik napról a másikra átköltözött a digitális világba, az oktatás határok nélkülivé vált. Előnyeit élvezhettük már a karantén alatt is, valódi jelentősége azonban még csak most körvonalazódik. A korábban felmerülő akadályok gördülékenyen kezelhetővé váltak, elég csak a megfelelő eszközökre és az azonnal elérhető szakértőkre gondolnunk.

Ismerd meg Kata, Eszter, Kornél és Gábor történetét, akiknek testközelből kellett megküzdeniük a digitális oktatás kihívásaival. Elmeséléseikből kiderül, hogyan tudták az elmúlt időszakot előnyükre fordítani. 

Tanulás határtalanul – térben és időben

Nem kell zötykölődni a BKV-n. Saját magunk oszthatjuk be az időnket. És talán, ami a legjobb: bárhonnan be lehet kapcsolódni az órába. Még akár a külföldi nyaralásunk közepéről is.

x Promóció

A digitális oktatásnak egyéb előnyeit is élvezhetjük. Tanfolyamok széles választéka tárul elénk az iskolai és egyetemi kurzusokon felül is, amelyek közül kedvünkre válogathatunk: tanulhatunk gitározni, programozni, de akár hallgathatunk mikrobiológia-kurzust is egy neves amerikai egyetemről, ha ahhoz van kedvünk. Ez a lehetőség rugalmasságot jelent pénzben, időben és helyben is. Ez óriási ösztönzést jelent az oktatást szolgáltatók számára is, mivel a többletköltségek minimalizálhatók, átcsoportosíthatók. Az online tartalom bármikor elérhető, állandóan felülvizsgálható, módosítható, segít fenntartani a minőségi színvonalat és nem utolsó sorban interakcióra és aktív tanulásra ösztönzi a diákokat.

Az oktatás területén az online tanulás segítségével olyan dimenziók nyíltak, amelyeket megfelelően használva eltűnnek az országhatárok és a kulturális különbségek, számos esetben még a társadalmi eltérések is. 

Amellett, hogy a digitális életre való átállás megadja a rugalmasságot és a saját időbeosztás lehetőségét, az interperszonális kapcsolatokra való igényünket ugyancsak felerősítette.

A nélkülözhetetlenné vált okostelefonok kora

A digitális oktatásban a szülők ugyanúgy részt vesznek, mint gyermekeik. A naprakész technológia – amivel az Apple élen jár, a professzionális és megbízható támogatás, amelyet az iCentre nyújt – az egész család életét megkönnyíti. Számos appot, programot közösen használ a kisiskolás a gimissel és a külföldön dolgozó nagynénivel, vagy épp a másik szobában tartózkodó anyukájukkal.

Eszter, aki háromgyermekes édesanya és emellett dolgozik is, a következő videóban a technika előnyeiről mesél: mosolyogva emlékszik vissza, hogy nehezebben állt fel Jónáska, a 8 éves kisfia rendszere reggel, mint ahogy megnyílt a gépe és bejelentkeztek a Zoom-ra.

Gyorsan egy kakaót bele kellett borítani, hogy az ő rendszere is felálljon.”

Az online tanulás messze meghaladta az elképzeléseinket. Már nem korlátozódik a hagyományos módszerekre, amelyek frontális monológokat jelentettek a tanár és a tanuló között. A digitális tanulás fejlődése lehetővé teszi, hogy a diák aktív szerepet játsszon a tanulási folyamatban, rendszeres visszajelzéseket, értékeléseket adjon és kapjon. Ez jelentősen javította mindkét fél oktatási élményét: a tanítás és tanulás hatékonyságát.

Rengeteget hozott kreativitásban és designban, sok olyan dologban, ami nekem fontos volt” – emelte ki Gábor az Apple-eszközök jelentőségét, aki oktatóként dolgozik. Számára fontos, hogy a tananyagot minél szemléletesebben és megjegyezhetőbben adja át a hallgatóinak.

Digitális, mégis emberközpontú

Az évtized legnagyobb mérföldkövéhez érkezve az oktatókra is elképesztő felelősség hárult és hárul azóta is, mert egyáltalán nem mindegy, hogyan készülnek fel az új kihívásokra. Fontos, hogy a korábbihoz hasonló emberközpontú oktatásban vehessen részt a diák, amikor a képernyő előtt zajlik az óra.

Az okostelefonok is döntő szerepet játszottak az online tanulás megvalósíthatóságában. Segítségükkel az elmaradottabb területeken is gyorsan teret hódíthatott, és a világ legjobbjaival egyenrangú, magas színvonalú oktatást biztosíthat mindenki számára.

Stabil technikai munkakörnyezet

Megvannak a tipikus mondatok: “Hallotok? Hahó, van itt valaki?” 

Ismerős a helyzet? Ha megbízható digitális eszközeink vannak, ilyen velünk nem történhet meg.

Nincs hang, nincs kép – hányszor előfordult, hogy várakozással telt az idő, mire mindenkinél megfelelően felállt a rendszer. Mit lehet tenni ez ellen? A megfelelő technika és az eszközök szakértő karbantartása sok mindent megoldanak.

Tudtam egy stabil ember lenni az órákon. Az én technikai feltételeim olyanok voltak, hogy mindig el tudtam készülni azzal, amit vártak tőlem.” – mondja Kata.

Online segítség 24 órában

Kapcsolatainkon is nyomot hagy a digitalizáció felerősödése. Egyfelelől jobban kapcsolódunk egymással, például távoli vállalkozásoktól is megrendelhetünk bármit a világ másik feléről. Másfelől az interakció átalakult, hiszen akár úgyis létrejöhet, hogy a túloldalon gépelő személynek sosem látjuk az arcát, vagy halljuk a hangját. Az Apple-eszközöket Apple Premium Reseller-ként értékesítő iCentre ezt felismerve nagy hangsúlyt fektet arra, hogyha például nem tudjuk szinkronizálni az eszközeinket, vagy egy appot nem tudunk megfelelően használni, akkor személyesen is felvehetjük a kapcsolatot bármelyik szaküzletükkel. Személyes segítségnyújtás mellett szervizszolgáltatásukat is igénybe vehetjük, bármilyen helyzetről legyen szó.

Nem vagyok egy nagy technikai zseni, úgyhogy ilyenkor be szoktam menni, vannak ilyen szaküzletek, ahol az ember tud segítséget kérni olyan szakemberektől, akik kifejezetten Apple-termékekkel foglalkoznak. És akkor ilyenkor tök jó, hogy az ember azonnal kap segítséget” – jegyezte meg Eszter.

Minden, ami Apple. A szakértőkkel együtt.

Ha technikai nehézségek merülnek fel, akkor a legjobb, ha idegeskedés helyett hónunk alá csapjuk az eszközünket, besétálunk egy iCentre-be, ahonnan a segítség mellé garantáltan egy mosolyt is bezsebelhetünk. Az iCentre munkatársai minden apró problémával felkereshetők, annak érdekében, hogy a digitális jelenléted stresszmentes és örömteli lehessen.

x Promóció
x Promóció

Elalvást könnyítő praktikák

Három tevékenység, ami flow-ba hoz