in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

Tudatos zenehallgatás mint meditáció

Tudatos zenehallgatás.

A figyelmes zenehallgatás csodálatos módja lehet a stressz csökkentésének, valamint a testünkkel és a légzéssel való újraegyesülésnek. A mindfulness – a tudatos jelenlét módszere – bármikor és bárhol gyakorolható.

Válasszuk ki a zeneszámot!

Döntsük el, mennyi időt szeretnénk szánni a gyakorlatra, és annak függvényében válasszunk zeneszámot. Ha nincs még jártasságunk a mindfulness meditációkban, először válasszunk szöveg nélküli, klasszikus zeneszámot, lehetőleg olyat, ami ismeretlen a számunkra. Ez megkönnyíti a figyelem fenntartását, akadályozza a gondolataink elkalandozását.

Készüljünk fel rá

Üljünk le egy kényelmes székbe, csukjuk be a szemünket, és fordítsuk a figyelmünket a testi érzetekre. Haladjunk lábtól felfelé: vegyük számba, milyen érzést, ahogy a talpunk a földön nyugszik, milyen érzések vannak a vádlinkban, combunkban, stb. Ha valahol, valamelyik izomcsoportban feszültséget érzékelünk, próbáljuk ellazítani. Végül állapodjon meg a figyelmünk a légzésünkön, és indítsuk a zenét. Tudatosabb lesz a zenehallgatás.

x Promóció

Minden porcikánkkal hallgassuk

Hallgassunk az egész testünkkel, ne csak a fülünkkel. Ha úgy érezzük, hagyjuk, hogy a zene megmozgasson. Ne aggódjunk, hogy jól csináljuk-e: ülhetünk mozdulatlanul, kopogtathatunk a lábujjainkkal, ringatózhatunk.

Figyeljünk a hangszerekre!

Próbáljuk meg minél több hangszer hangját elkülöníteni – ez is segít abban, hogy a gondolataink ne vándoroljanak vissza a munkahelyi problémáinkhoz.

Figyeljünk az érzelmeinkre

Vegyük észre a felszabaduló érzéseket: düh, öröm, szomorúság, a felszabaduló emlékek – figyeljük meg érzelmi hullámokat, amik átsöpörnek fölöttünk. Ne próbáljuk irányítani őket.

Legyen átmenet

Miután a zeneszám véget ért, menjünk végig újra a testrészeinken, és vegyünk néhány nagy levegőt, mielőtt kinyitnánk a szemünket, és folytatnánk a napi tevékenységeinket.

TIPP: Nem mindegy, milyen minőségben szól a zene a gyakorlat közben. A legjobb, ha zajszűrős, térhatású fej- vagy fülhallgatót használunk. A Bower&Wilkins PX7 egy kiváló minőségű, fület körülölelő fejhallgató, mely úgy lett kialakítva, hogy a lehető legmagasabb minőségű hangzást nyújtsa a vezeték nélküliség és a zajszűrés kényelmével.

x Promóció
x Promóció
Selyemsálak mindenkinek.

Selyemsál – így viseld, hogy trendi legyen az összhatás

% élelmiszer, amit tilos a hűtőben tárolni.

5 élelmiszer, amit tilos a hűtőben tárolni