Űrhajóstippek a bezártsághoz


Ha nehezen viseljük a bezártságot, gondoljunk az űrhajósokra!

Mike Massimino asztronauta olyan elszigeteltséget tapasztalt meg, amilyet csak kevesen: hosszú időt töltött a világűrben, beláthatatlan távolságra a Földtől.

Jelen pillanatban a bezártság egyben menedéket is jelent, ám ezt nem könnyű elviselni, és Mike ezt pontosan érti, ám az ő tapasztalatai segíthetnek abban, hogy más nézőpontból tekintsük a helyzetünkre.
„Bár már visszatértem a Földre, kicsit most is úgy érzem magam, mintha egy űrhajó belsejében lennék. De van egy fontos különbség: elmehetek a boltba, vagy sétálhatok a friss levegőn a kertben. Ezek az űrben elképzelhetetlenek lettek volna. Értékeljük ezt, és vegyük kézbe az irányítást az életünk felett otthon, mert ez is luxusnak számít, és sok lehetőségünk van.”

A legfontosabb tanácsa az, hogy ne féljünk segítséget kérni, és felajánlani másoknak a segítségünket, hiszen nem vagyunk egyedül. Ő volt az első, aki tweetelt az űrből, így talán nekünk sem jelent nagy nehézséget felhívni a nagymamát…

És arról se feledkezzünk meg, hogy fontos a testmozgás otthon is, őrizzük meg a szellemi és a fizikai egészségünket. Egy űrhajósnak nincs lehetősége edzeni az izmait, vagy kinyújtóztatnia a lábait. Mi ezt bármikor megtehetjük akár egy futópadon vagy egy egyszerű tornagyakorlattal is, és bár csak a falainkat látjuk majd a táj helyett, de ezzel nemcsak a testünknek, hanem a lelkünknek is jó szolgálatot teszünk.
Vegyünk példát az űrhajósokról, és használjuk ki a karantén adta lehetőségeket!

Forrás: wired.com