Varázsolj netet bárhol és bármikor egy iPhone-nal!


Ha megszakad a netkapcsolat, használd az iPhone hotspotját!


Mindenki ismeri azt az érzést, amikor egy fontos munkafolyamat végén hirtelen elérhetetlen az internetszolgáltatás, és elveszik az addigi munkája, ráadásul információkat sem tud továbbítani net nélkül… A Wi-Fi hálózatok elérhetősége is bizonytalan, így ha útközben kell dolgoznod, nem érdemes ezekre alapoznod. Az iPhone-od személyes hotspotjával azonban könnyedén megoszthatod a készüléked mobiladat-hálózati kapcsolatát, bárhol és bármikor.

Személyes hotspot beállítása:

- Lépj a Beállítások - > Mobilhálózat, vagy a Beállítások - > Személyes hotspot menüpontba.
- Koppints a Mások is csatlakozhatnak lehetőség melletti csúszkára

Ha nem látható a Személyes hotspot beállítása, érdeklődj a mobilszolgáltatónál, hogy van-e lehetőség Személyes hotspot használatára a díjcsomagoddal.
 

Többféle módon is csatlakoztathatod az eszközeid.


 Csatlakozás Wi-Fi, Bluetooth vagy USB segítségével

Amikor csatlakoztatsz egy készüléket a Személyes hotspothoz, az állapotsáv kék színűre vált, és a rajta látható szám jelzi, hogy hány készülék kapcsolódik. A mobilszolgáltatótól és az iPhone-modelltől függ, hogy egyszerre hány készülék csatlakozhat a Személyes hotspothoz. Ha a készülékek Wi-Fi segítségével csatlakoztak a Személyes hotspothoz, saját készülékeddel kizárólag mobiladat-hálózaton keresztül kapcsolódhatsz az internethez.

Wi-Fi

Azon a készüléken, amelyhez csatlakozni szeretnél, lépj a Beállítások - > Mobilhálózat - > Személyes hotspot, vagy a Beállítások - > Személyes hotspot menüpontba, és ellenőrizd, hogy a funkció be van-e kapcsolva. Ezután ellenőrizd a Wi-Fi-hálózat jelszavát és a telefon nevét. Maradj ezen a képernyőn addig, amíg nem csatlakoztattad a másik készüléket a Wi-Fi-hálózathoz.

Azon a készüléken, amellyel csatlakozni szeretnél, lépj a Beállítások - > Wi-Fi menüpontba, és keresd meg iPhone-od a listában. Ezután koppints a Wi-Fi-hálózatra a csatlakozáshoz, és ha az eszköz kéri, add meg a Személyes hotspot jelszavad.
 

Bluetooth

Ügyelj arra, hogy az iPhone-od látható legyen más eszközök számára. Lépj a Beállítások  - > Bluetooth menüpontra, és maradj ezen a képernyőn. Ezután a Macen vagy a PC-n a gyártói utasításokat követve állítsd be a Bluetooth-alapú hálózati kapcsolatot.
 

Az iPhone-oddal mindig kapcsolatban maradhatsz a világgal.


A Személyes hotspot Mac, PC és egyéb, külső gyártótól származó készülékek esetén támogatja a Bluetooth-kapcsolatot. Ha egy másik iOS-készülékhez szeretnél kapcsolódni, használj Wi-Fi-t.

USB

Mindenképp gondoskodj arról, hogy az iTunes legújabb verziója fusson a Macen vagy a PC-n. Ezután csatlakoztasd az iPhone-od a számítógéphez a készülékhez kapott USB-kábellel, majd a „Megbízik ebben a számítógépben?” kérdésre válaszolj igennel.

Ha pedig szeretnéd lecsatlakoztatni az eszközöket az iPhone-odról, egyszerűen húzd ki a kábelt, vagy kapcsold ki a Bluetooth-t, illetve a Személyes hotspot funkciót.