in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

20 felesleges pénzkidobás

Feelesleges pénzkidobás.

A pénzünket a vécén húzzuk csak le, ha olyan termékeket és szolgáltatásokat vásárolunk, amelyekre egyáltalán nincs szükségünk, és gyakrabban tesszük mindezt, mint gondolnánk. Íme néhány példa olyan vásárlásokra, amelyek több szempontból is pazarlásnak számítanak.

Palackozott víz

A legújabb tanulmányok szerint a palackozott víz műanyag mikrorészecskéket tartalmazhat. Ráadásul ott van még a környezetszennyezés. Azokban az országokban, ahol a csapvíz általában jó minőségű, okos választás az újrahasználható vizes palack használata. A palackos víz csak pénzkidobás!

Előkészített élelmiszerek

A sárgarépa, a brokkoli, az ananász és más előre felvágott gyümölcsök és zöldségek praktikusak lehetnek, de a megtakarított időnek ára van. Az előkészített élelmiszerek több okból is drágábbak lehetnek, mint az egész gyümölcsök és zöldségek. Arról nem is beszélve, hogy gyakran műanyagba csomagolják őket, ami még több hulladékot termel.

x Promóció

Egyszer használatos borotvák

Az eldobható borotvákat körülbelül hatszor lehet használni, tehát évente körülbelül 52 darabot használsz el, plusz az összes műanyagba van csomagolva. A kevesebb környezetszennyezés és a pénzmegtakarítás érdekében fontold meg, hogy fém pengével ellátott, újrahasználható borotvára vagy elektromos borotvára váltasz.

Meghosszabbított garanciák

Új készülékre van szükséged? Biztos, hogy az eladó megpróbálja majd eladni a kiterjesztett garanciát is. Ezek a garanciák azonban gyakran haszontalanok, hiszen egy jó minőségű termék három évig bizosan kitart. A biztosítás már más kérdés.

Üdvözlőkártyák

Ahelyett, hogy pénzt adnál ki egy üdvözlőlapért, miért ne küldhetnéd el jókívánságait e-mailben vagy e-kártyán keresztül? Ezek ingyenesek, és ugyanolyan boldoggá teszi a címzettet.

Csomagolópapír

Legközelebb, amikor ajándékot csomagolsz, fontold meg, hogy csomagolópapír helyett újrahasználható zacskót vagy dobozt használsz. Vagy miért ne használhatnád fel a már kéznél lévő papírokat, például régi újságokat vagy magazinokat, hogy saját, egyedi csomagolópapírt készíts?

Nedves törlőkendők

A nedves törlőkendők praktikusak a kezed vagy a baba popsijának megtörléséhez, de egy pamut mosogatórongy is elvégezheti ugyanezt a munkát kevesebb pénzért. Saját magad is készíthetsz törlőkendőket, hogy pénzt és hulladékot spórolj.

Bébiőrök

Hacsak nem egy kastélyban élsz, ha a babád sír, hallani fogod. Ráadásul a babamonitorok gyakran a baba minden apró mozdulatát felfogják, ami arra késztethet, hogy ok nélkül berohanj. Arról nem is beszélve, hogy úgyis csak néhány hónapig fogod használni. Felesleges csak pénzkidobás! A légzésfigyelő azonban kötelező, életet menthet!

Otthoni illatok

Aromaterápiás diffúzorok, illatgyertyák, spray-k. A kiskereskedelmi piac tele van a kellemetlen szagok elfedésére szolgáló termékekkel. Ezek a termékek azonban általában drágák, és mivel VOC-ket (illékony szerves vegyületek) bocsátanak ki, károsak is lehetnek az egészségre. Hogyan lehet tehát megszabadulni a büdös szagoktól? Próbáld ki a légtisztítót, vagy készíts saját potpourrit kakukkfű-, eukaliptusz- vagy levendulaágakból.

Elektromos szerszámok

Mielőtt olyan elektromos szerszámot vásárolnál, amelyet valószínűleg csak néhányszor fogz használni, például körfűrészt, nézz utána, hogy kölcsönkérhetsz vagy bérelhetsz-e egyet. Ezzel pénzt és tárolóhelyet takarítasz meg.

Túlcsomagolás

Kerüld a túlcsomagolást, különösen a polisztirolba (hatos számú műanyag) csomagolt termékeket. Persze nem könnyű feladat mindez az élelmiszerboltban, ahol műanyag fóliával borított polisztirol tálcákat használnak a húsok, halak és zöldségek csomagolásához. Ez a fajta műanyag nem újrahasznosítható, és több száz évbe telik, mire természetes úton lebomlik a környezetben. Ehelyett próbálj meg ömlesztett gyümölcsöt és zöldséget, valamint kartondobozokban vagy újrahasznosítható tárolókban árult élelmiszereket vásárolni. de az élelmiszerboltba saját tárolóedényeket is vihetsz.

Méregtelenítő kúrák

A téli és tavaszi ünnepek túlzásait követően sokan választják a méregtelenítő tisztítókúrát, hogy lefogyjanak, megtisztítsák a májukat és megtisztítsák a szervezetüket. A méregtelenítő tisztítókúrák azonban nemcsak hogy nem működnek, de még rosszat is tehetnek. Ha pontosan követed őket, akkor igaz, hogy fogyni fogsz, főleg víztömeget és izomtömeget, de az anyagcseréd is lelassul. Ez azt jelenti, hogy amikor befejezed a méregtelenítést, gyorsan felszeded a leadott súlyt, és esetleg némi pluszt is, de a tested nem lesz “tisztább”, mint amikor elkezdted. Vagyis az egész felesleges pénzkidobás!

Homeopátia

A homeopátiának az elmúlt háromszáz évben nem sikerült bebizonyítania, hogy hatékonyabb a placebónál. Legközelebb, amikor influenzával vagy fülgyulladással küzdesz, akár ki is hagyhatod a természetes gyógyhatású termékek polcát. Csak pénzkidobás!

Bolti hamburgerpogácsa

Tényleg ennyire érdekel, hogy a hamburgerhúspogácsád tökéletesen kerek legyen?

Rizsfőzők

A rizsfőző egy tipikusan olyan konyhai eszköz, amit nélkülözni tudsz, hacsak nincs sok tárolóhelyed a konyhádban, vagy nagyon szereted a gabonaféléket.

Zacskós jégkocka tasakok

Az újrahasználható jégkockatartók ugyanolyan praktikusak, mint a zacskók, de használatonként sokkal olcsóbbak, és sokkal kevesebb hulladékot termelnek.

Műanyag vattakorongok

Az orvosok szerint a vattapamacsok dobhártyasérüléseket okoznak, és azt javasolják, hogy inkább mosogatórongyot használjon a fültisztításhoz. Egy másik jó ok a műanyag vattapamacsok elkerülésére, hogy gyakran a tavainkba és óceánjainkba kerülnek. Franciaország 2020-ban egyébként be is tiltotta a műanyag szárú vattapamacsokat.

Műanyag szívószálak

A vattapamacsokhoz hasonlóan a műanyag szívószálak is gyakran a tavakba és az óceánokba kerülnek, ahol komoly veszélyt jelentenek a halakra és más vízi élővilágra, amelyek már így is a műanyag óceánban úsznak. Fontold meg a rozsdamentes acél szívószálak vagy újrahasznosítható kartonból készült szívószálak vásárlását. Vagy hagyd el teljesen a szívószálat.

Tisztítószerek

Manapság úgy tűnik, hogy csak a legerősebb tisztítószerek (“új és továbbfejlesztett” változatok és oldószerek) vagy antibakteriális szerek képesek megszabadítani a baktériumoktól. De akár hiszed, akár nem, egy kis víz, szódabikarbóna, ecet és szappan is elég ahhoz, hogy a ház körül minden csillogó legyen, míg egy fehérítőoldat gyakorlatilag bármit fertőtleníthet.

Felesleges elemek a távközlési csomagban

Van vezetékes telefonod, annak ellenére, hogy mindenki a mobilon hív? Ha igen, akkor duplán fizetsz. Vess egy pillantást távközlési csomagodra, és töröltesd mindazt, amit nem használsz. Csak pénzkidobás!

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Fókuszban a zebraminta.

Stílus: fókuszban a zebraminta

Öt jel, hogy a kutya stresszes