in ,

Imádom!Imádom!

3 stresszoldó légzésgyakorlat, amit bárhol elvégezhetsz

Nincs hatásosabb és gyorsabb stresszoldó módszer, mint a tudatos légzés. Nem hiszed? Próbáld ki!

Ha stresszelünk vagy szorongunk, észre sem vesszünk, hogy elfelejtünk levegőt venni, vagy csupán kapkodva, piciket lélegzünk. Ehhez képest figyeljük meg, hogyan lélegzünk, amikor relaxált állapotban vagyunk, például közvetlenül ébredés után vagy elalvás előtt: mélyen, nyugodtan, lassan. Nos, ha stresszhelyzetben is odafigyelünk a légzésünkre, azzal átverjük az agyunkat, elhitetjük vele, hogy minden rendben, ennek következtében pedig az agyunk ugyanezt a nyugtató üzenetet küldi a testünk többi részébe is. Íme három kiváló relaxációs légzésgyakorlat.

1. Hasi légzés

Ülj le és vegyél fel egy kényelmes pozíciót. Egyik kezedet tedd a hasadra a bordáid alá, a másik kezedet a mellkasodra. Vegyél mély levegőt a hasadba, figyeld meg, hogyan emelkedik a hasadon levő kezed. A mellkasodon levő kéz nem mozdulhat. Fújd ki a levegőt összeszorított szájjal (mintha fütyülni próbálnál). Hasadon levő kezeddel nyomd meg gyengéden a hasadat, hogy az összes levegő kipréselődjön. Ismételd 5-10 alkalommal.

x Promóció

2. A 4-7-8 légzés

Ennél a gyakorlatnál szintén a hasunkba szívjuk a levegőt, ezért helyezd el a kezeidet ugyanúgy, mint az előző gyakorlat esetében. Végy mély levegőt, közben számolj el négyig. Tartsd bent a levegőt, amíg lassan elszámolsz hétig. Végül fújd ki a szádon keresztül, miközben nyolcig számolsz. Igyekezz, hogy az összeset kipréseld magadból, mire a nyolcas számhoz érsz. Ismételd 4-7 alkalommal.

3. Légzés irányított segítséggel

Ma már rengeteg légző és meditációs applikáció közül választhatsz, ha irányított segítségre lenne szükséged. Az egyik legegyszerűbb az iBreath alkalmazás, amelyet teljesen személyre szabhatsz, és az igényeidet felmérve az app is segít kialakítani a számodra legmegfelelőbb relaxációs légzőgyakorlatot. Nagy segítségedre lehet az Apple Watch légzés funkciója is, amelyben egy csodaszép animáció segít szabályozni a légzésed ritmusát. Ez a funkció rendszeres emlékeztetőket is tud neked küldeni, hogy a legstresszesebb napokon se feledkezz meg a legfontosabbról – a légzésről!

x Promóció
x Promóció

Tippek virágos erkélyhez

Így lehet tartós a sminked nyári melegben