in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

3 tipp a száraz haj ellen

Száraz haj ellen.
Száraz haj.

A hajvégek töredezése, szöszösödése ellen a legjobb módszer a hidratálás. Íme, hogyan tudjuk megvédeni a tincseinket a kiszáradástól.

A száraz haj az egyik legáltalánosabb és legtöbb gondot okozó probléma a hajápolásban. Ez azért van, mert a nedvesség hiánya dominóhatást vált ki. Ha a haj száraz, hajlamosabb a szöszösödésre, a töredezésre és a fénytelenségre. Összeszedtük a legjobb módszereket a haj hidratálására hajmosás előtt, közben és után.

Hajmosás előtt

Fontos, hogy hajmosás előtt is ápoljuk a hajunkat hajbalzsammal vagy pakolással, hisz a legjobb módja a haj hidratálásának a hajmosás előtt az előkondicionálás. Ez egy olyan ápoló és védő módszer, amikor egy olajat, maszkot, balzsamot vagy mélykondicionálót viszünk fel száraz hajra, és hosszabb ideig rajta hagyjuk. Akár egy egész éjszakán át is fennmaradhat a termék, de minimum húsz percet adjunk neki, hogy kifejtse a hatását. Ha nem akarunk külön erre terméket vásárolni, az is megteszi, ha olívaolajjal vagy kókuszzsírral kenjük át a tincseinket. Ez megakadályozza azt, hogy a sampon túlzottan leszedje a hajszálak védő rétegét.

x Promóció

Hajmosás közben

Az, hogy mit nem tartalmaz a samponunk és balzsamunk, legalább annyira fontos, mint az, hogy mit tartalmaz. Néhány hidratáló sampon és balzsam szulfátokat és mosószereket is tartalmaz. A leggyakoribb ilyen összetevők az ammónium-lauril-szulfát, a nátrium-lauret-szulfát (SLES) és a nátrium-lauril-szulfát (SLS). Az ilyen összetevőktől mentes sampon és balzsam megtalálása nagyszerű első lépés a száraz haj megfelelő ápolása felé. Ezek ugyanis nagyon erősen leszedik a fejbőr és a hajszálak saját védőrétegét, felborítják a mikrobiom egyensúlyát, akár még súlyos irritációt is okozhatnak.

Hajmosás után

A legjobb védelmi lépés a hajmosás után, ha befújod a tincseidet még egy extra egy hidratáló termékkel, egy kiöblítést nem igénylő ápoló spray-vel, hogy segítsd a nedvesség megkötését. Ha hajmosás után szárítod és vasalod a hajad, ez a lépés különösen fontos. Emellett mindig érdemes hővédőt használni, hogy a forró formázó eszközök ne párologtassák el azonnal a felvitt hidratáló termékeket.

Kiemelt kép: Unsplash

x Promóció
x Promóció
Vissza a természetbe!

Vissza a természetbe!

Spórolj a konyhában!

Spórolj okosan a konyhában!