in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

4 jel, ami arra utal, hogy kapcsolati válság közeleg

Kapcsolati válság közeleg!

Mint mindenben, ami kaland az életben, a kapcsolatokban is – függetlenül attól, hogy mennyire tökéletesnek tűnnek – vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. De miből tudhatjuk biztosra, hogy ideje továbblépni? Miből látod, hogy súlyos kapcsolati válság közeleg?

Mindannyian átéltünk már nehéz időszakokat azokkal, akiket szeretünk, és az egészséges kapcsolatokban az alkalmi viták általában nem adnak okot aggodalomra. Egy bizonyos ponton azonban szembesülhetsz olyan kétségekkel, amelyeket nehéz figyelmen kívül hagyni. Honnan tudhatod tehát, hogy vége van-e a kapcsolatnak? Az alábbi jelek erről árulkodhatnak.

Teljesen mást akartok az élettől

Az egyik legnehezebben elfogadható törés az, amikor a partnerek különböző dolgokat akarnak. Nem számít, milyen mélyen kötődtök egymáshoz, ha nem ugyanazokat a célokat tervezitek az életben, nehéz összehangolni a mindennapjaitokat. Néha még a rendkívül nagy szeretettel teli kapcsolatokat is megakaszthatják a teljesen eltérő célok. A gyermekekre vonatkozó vágyak, a szakmai álmok vagy az, hogy hol szeretnének élni, gyakori vitatémák, amelyeken a párok gyakran nem képesek kiegyezni.

x Promóció

Kommunikációs zavarral küzdötök

Észrevetted, hogy a partnereddel már ritkán beszéltek meg dolgokat? Sem a pozitív, sem a negatív eseményekről nem számoltok be egymásnak? Ahelyett, hogy megoldanátok a problémákat, amikor felmerülnek, előfordulhat, hogy mindketten a szőnyeg alá söpritek őket, de a felszín alatt érzett frusztrációt megtartjátok. Ebben a szakaszban úgy érezhetitek, hogy nincs értelme megpróbálni megoldani a dolgokat, és inkább úgy döntötök, hogy egyáltalán nem beszéltek semmiről. Míg az egyetértés és a konfrontálódás kerülése néha előnyére válhat egy kapcsolatnak, a partnerrel való egyszerű „békességtartás” annak a jele lehet, hogy súlyos kapcsolati válság küszöbén állsz, a kapcsolat a tönk szélére került.

Kifogásokat találsz ki arra, hogy ne töltsetek együtt időt

Sok embernek szüksége lehet több egyedül töltött időre, ez teljesen normális. De ha annyira rettegsz a partnereddel lenni, hogy bármi mást szívesebben csinálsz, és külön programokkal zsúfolod tele a napjaidat és estéidet, az bizony kérdéseket vethet fel.

Úgy érzed, hogy a partnered egyre inkább kimerít

A romantikus kapcsolatok ebben az értelemben olyanok, mint a barátságok: az együtt töltött idő nem biztos, hogy mindig kielégítő, de nem szabad, hogy hosszú időn keresztül folyamatosan kimerítő legyen. Néha az együtt töltött idő azért fárasztó, mert egyikőtök valami nehéz dolgon megy keresztül – ami természetes része a hosszú távú kölcsönösségnek, amelyet a kapcsolatok megkövetelnek. Máskor az egyik partner különösen igényes, ami alkalmanként feldolgozható, ha mindkét fél motivált benne. De ha a párod nem különösen igényes, és mégis fárasztónak találod a társaságát, az gyakran annak a jele, hogy a kettőtök közötti dinamika jelentősen elmérgesedett.

x Promóció
x Promóció
Iszol eleget?

Iszol elég vizet? Az elegendő folyadékfogyasztás különösen fontos

Pakolási tippek a nyaraláshoz.

Pakolási tippek nyaraláshoz