in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

4 pozitív szokás, a gyors anyagcsere érdekében

Gyorsabb anyagcsere.

Az anyagcsere – a legegyszerűbben fogalmazva – a naponta elégetett kalóriamennyiséget jelenti. Az anyagcserét lehet ugyan fokozni, de ez nem olyan egyszerű, mint egy kapcsoló átbillentése. A következőket kell tudnod róla.

Ha nem működik megfelelően az anyagcseréd, a sejtjeid – nevezetesen a sejtek belsejében lévő energiatermelő erőművek, az úgynevezett mitokondriumok – nem tudják előállítani a megfelelő működéshez szükséges energiát, és ezért működési zavarok, illetve betegségek léphetnek fel a szervezetben. Ennek megállapításához még orvosra sincs szükség, mivel a tünetek széles skálája utal a nem ideális anyagcsere-egészségre. Ezek közé tartozik a makacs túlsúly, amelyet nehéz leadni, a depresszió vagy a szorongás, a szénhidrátok vagy a cukor iránti állandó sóvárgás, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a krónikus fájdalom, a krónikus fáradtság, a migrén és a pattanások. Íme, hogyan tudsz javítani a helyzeten.

Építs sovány izomszövetet

A szakértők nem csak az aerob mozgásformát (pl. kocogás), hanem az erőnléti edzést is ajánlják, és ennek jó oka van. Minél nagyobb az izomtömegünk, annál több kalóriát égetünk el, A sovány izomzat építésének egyik legjobb módja a súlyzós vagy a saját testsúlyos edzés. Minden 2 kiló extra izomtömeg a testeden további 90 kalóriát éget el naponta, ami növeli a nyugalmi anyagcserédet. Törekedj tehát heti három erőnléti edzésre.

x Promóció

Ha komolyan gondolod az izomtömeg növelést, érdemes befektetned egy olyan okosmérlegbe, amivel nyomon tudod követni a zsír-izom arány változását. A Withings Body Cardio egy fejlett Wi-Fi mérleg, amely nyomon követi a szív- és érrendszeri egészségügyi mutatódat, a testsúlyod és a testösszetételed, hogy könnyebben tudj döntéseket hozni az egészségeddel kapcsolatban.

Egyél több rostot

Az étrendi irányelvek szerint a nőknek naponta legalább 25 grammot, a férfiaknak pedig 38 grammot kellene fogyasztaniuk rostból. A növények az egyetlen rostforrás, így ha több növényt fogyasztunk, természetes módon több rosthoz jutunk. A rostok lassítják az emésztést, és megakadályozhatják, hogy az emésztés során felszívódjon a glükóz egy része. Emellett támogatják az egészséges mikrobiomot is, ami nagy hatással van az anyagcsere egészségére és a gyulladásra. A leggazdagabb rostforrások közé tartozik a chia mag, a lenmag, a bab, a lencse, az avokádó és néhány gyümölcs, különösen a málna.

Kerüld a méreganyagokat, amikor csak lehet

A mai világban szinte lehetetlen elkerülni a toxinokat, de próbálkozzunk. Az ételekben, testápolási termékekben, vízben és levegőben található toxinok károsíthatják az anyagcsere egészségét. Ennek csökkentése érdekében lehetőség szerint válassz bioélelmiszereket, mellőzd az illatanyagokat tartalmazó szépségápolási termékeket, használj kevesebb műanyagot az élelmiszerek, a víz és más termékek tárolására a lakásban, és fektess be egy jó minőségű lég-, illetve vízszűrőbe.

Legyen az alvás prioritás

Már egy éjszaka túl rövid alvás, vagy csak a szokásosnál eltérő időpontban való lefekvés is csökkentheti az inzulinérzékenységet, és hozzájárulhat a stresszhormonok és a glükózszint másnapi emelkedéséhez . Az egészségügyi szakértők általában azt javasolják, hogy a felnőttek éjszakánként hét-kilenc órát aludjanak, mindig ugyanabban az időben feküdjenek és ébredjenek. Ha rosszul alszol éjszaka, jó szolgálatot tehet egy alvásfigyelő. A Withings Sleep Analyser matrac alá helyezhető alvásfigyelő, ami méri az alvás ciklusait, mélységét, horkolás időtartamát, a szívműködést. A segítségével nyert információk alapján változtathatsz esti szokásaidon, hogy a nyugodt pihenés garantált legyen.

x Promóció
x Promóció
Szép és praktikus konyhapult.

Praktikus és mutatós konyhapult

Rezsicsökkentés okosan.

Rezsicsökkentés okosan: spórolj a mindennapos vízhasználaton is!