in ,

Imádom!Imádom! AranyosAranyos WOWWOW

4 tévhit az őszi bőrápolási rutinról

Bőrápolási rutin.

Érdemes bőrápolási rutint váltani, de nem mindegy hogyan.

A tavaszi és az őszi bőrápolási rutinváltásról már minden bizonnyal többet is hallottunk, olvastunk. A változások lényege, hogy a nyár végével vissza lehet hozni a magasabb koncentrációjú anti-aging hatóanyagokat is a randszeres használatba, illetve a hűvös idő beálltával érdemes krémesebb, gazdagabb állagú hidratálókra váltani. És ez valóban így is van. A gond csak az, hogy ezekkel a hasznos infókkal együtt több tévhit is kering a rutinváltásról, amelyeknek ha bedőlünk, akár árthatunk is bőrünknek. Íme a leggyakoribbak!

Kötelező rutint váltani

Kezdjük a legalapvetőbbel: a rutinváltás egyáltalán nem kötelező. Hiszen bőrápolási rutint igazából a bőrtípushoz és nem az évszakhoz választunk. Ha rutinunk a hidegebb idő beálltával sem hagy semmilyen kényelmetlen érzetet a bőrünkön, nyugodtan megtarthatjuk akár a legcudarabb téli időjárásban is.

x Promóció

Nyugodtan elhagyhatjuk a fényvédőt

Sajnos már nagyon nem állja meg a helyét az a hiedelem, hogy csak a nyári hónapokban kell gondoskodnunk a fényvédelemről. A legtöbb anti-aging összetevő például fényérzékeny, azaz fény hatására bomlik, és elveszti hatékonyságát, így ezek megvédése miatt is kötelező az UV-szűrős termékek viselése. Minimum SPF30 faktorút viseljünk ősszel-télen is, ha elhagyjuk a lakást.

Kevesebbet kell arcot mosni

Meglepő, de sokan válik azt, hogy ha már kevesebbet izzadunk, reggelente – sőt, akár esténként is – olykor elhagyhatjuk az arcmosást. Nos, rossz hír a lustábbaknak: ez egyáltalán nincs így! A levegő a fűtési szezon elindulásával még inkább csak koszosabbá válik, ezért kiemelt figyelmet kell ilyenkor is fordítani a napi kétszeres, kétfázisú arctisztításnak.

Kevesebbet kell inni

Valóban, ha már nincs hőség, kevesebb vizet veszít a szervezet az izzadással, ám ősszel-télen a levegő is egyre szárazabbá válik, így a vízivás télen-nyáron egyformán fontos. A bőr hidratálása belülről kezdődik, ne hanyagoljuk hát el ezt a fontos lépést.

TIPP: Víziváshoz hívd segítségül a mobilodat és az okos megoldásokat. A HidrateSpark STEEL, a világ valaha készült legokosabb vizes palackja akár 24 órán át hidegen tartja az italokat. LED-es intelligens érzékelővel emlékeztet, mikor van itt az ideje inni, vízfogyasztási szokásaidat pedig egyszerűen, bármikor nyomon követheted a Hidrate alkalmazással Bluetooth-on, bármerre is járj.

x Promóció
x Promóció
Biznisz-look újraértelmezve.

Kövesd 2022 legmenőbb stílustrendjét: biznisz-look újraértelmezve

Takarítás a stressz ellen.

Stressz helyett takaríts