in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

4+1 strapabíró szobanövény

Strapabíró szobanövény.

Feldobnád a lakásodat némi zölddel, de aggódsz, hogy nem fogod tudni életben tartani őket? Az alábbiakkal biztos a sikerélmény. Íme néhány strapabíró szobanövény.

Nem minden lakás és nem minden ember alkalmas a kényes növények nevelgetésére, vannak azonban olyan zöldek, amik mostohább körülmények között is vígan élnek és virulnak. Az alábbiakat bátran ajánljuk kezdő kertészeknek, és olyanoknak is, akiknek nem úszik fényárban a nappalijuk.

Zámia

Másnéven „agglegény virágként” is ismert, ami azért árulkodik arról, hogy viszonylag könnyű a gondozása. Afrikából származik, eredeti élőhelyén a szárazság és a nedves időszak rendszeresen váltakozik, ezért gyökérrendszere alkalmazkodott ehhez a körülményhez – gyökérgumóiban képes sokáig vizet tárolni, akár a teve. Jól tűri a sötét helyiségeket és panelben a fűtésszezont is könnyedén átvészeli.

x Promóció
Strapabíró szobanövény.

Borostyán

Valósággal kipusztíthatatlan, jól tűri a hideget, a szárazságot, de a tűző napot is. Gyorsan fejlődik – felfuttatható erkélykorlátra, könyvespolcra, vagy lelógatható magasra helyezett kaspókból. Nagyon erős a szennyezőanyag-megkötő képessége, ezért kiválóan tisztítja a szoba levegőjét.

Anyósnyelv

Íme egy újabb mindent elviselő növény, ami a nemesítéseknek köszönhetően ma már számtalan színvariációban elérhető, ezért látványos kombinációkat tudunk összeállítani belőlük a lakásunkba. Ritkán kell átültetni, jól tűri a szárazságot, a meleget, de a fény hiányát is. Egy valamire érdemes vigyázni – nem szabad túlöntözni, mert azt nem biztos, hogy kibírja.

Strapabíró szobanövény.

Viaszvirág

Nagyanyáink tornácáról, lépcsőházából ismerős lehet ez a kúszónövény, ami minimális törődés mellett is szépen fejlődik. Virágai ritkán jönnek elő, ehhez az kell, hogy sokáig ne mozgassuk a növényt, ám ha virágzik, azok csodaszépek, és illatosak is.

Strapabíró szobanövény.

+1. Amikor a technológia átveszi a munkádat

A Prét á Pousser Lilo beltéri okos szobakert rendszerrel a konyhádban termesztheted saját fűszernövényeidet, salátáidat, mini zöldségeidet és virágaidat. A csomag tartalma 3 darab cserép és növénykapszula tápanyagokban gazdag földdel, valamint egy energiatakarékos LED fényforrás, amely a növény életciklusát követve szimulálja a napfényt. Neked nincs más dolgod, mint két-háromhetente gondoskodni az oxigént biztosító vízről, és élvezned beltéri kiskerted minden előnyét. 

Fotók forrása: https://hu.wikipedia.org/

x Promóció
x Promóció
Látványos szemsmink

Három gyors, egyszerű és látványos szemsmink

Sikeres diéta - így kezdjbele!

A diéta sikere fejben dől el!