in ,

WOWWOW Imádom!Imádom! AranyosAranyos

5 élelmiszer, amit tilos a hűtőben tárolni

% élelmiszer, amit tilos a hűtőben tárolni.

Leleplezünk néhány tévhitet az élelmiszerek otthoni tárolásával kapcsolatban. Nem minden élelmiszer hálálja meg a hideget!

Bevásárlás után a legésszerűbb dolognak az tűnik, hogy azonnal bepakolunk mindent a hűtőszekrénybe. De vajon valóban ez a legjobb hely – és a legjobb hőfok – bizonyos élelmiszerek tárolására? Nos, van olyan élelmiszer, amit tényleg ajánlatos „jégre” tenni, másoknak viszont kifejezetten árt, ha nem szobahőmérsékleten töltik az idejüket a felhasználásig, elfogyasztásig. Lássuk, melyik az az öt élelmiszer, ami az utóbbi csoportba tartozik.

1. Krumpli

A hideg hőmérséklet a burgonyában levő keményítőt cukorrá alakítja. Ennek eredményeképpen a krumpli állaga szemcsés lesz, íze pedig enyhén édes.Tároljuk őket papírzacskóban inkább a hűvös és sötét kamrában, vagy ha nincs kamránk, egy olyan konyhaszekrényben, ami távol esik a radiátoroktól, és amit nem nyitogatunk túl sűrűn. A napfény hatására a klorofill felhalmozódik, ami a burgonyát zölddé és néha keserűvé teszi.

x Promóció
5 élelmiszer, amit nem kell hűteni.

2. A kávé

A hűtőszekrényben lévő nedvesség hatására a kávé minősége romlik, ami azt jelenti, hogy nem kapja meg a reggeli főzet friss, éberítő ízét, aromáját. Ráadásul a hőmérséklet minden alkalommal ingadozik, amikor kinyitjuk a hűtő ajtaját, ami kondenzációt okoz, ami viszont még több nedvességet hoz létre. Helyette tartsuk a kávébabokat egy légmentesen záródó edényben.

5 élelmiszer, amit nem kell hűteni.

3. Olajok

A különböző olajokat teljesen felesleges hűteni, sőt, meg is nehezítheti a velük való munkát. Ha a hűtőben tartjuk, keményebb, vajszerű állagúvá válhat, ami elég kellemetlen lehet, ha például egy salátára szeretnénk rálocsolni.

Élelmiszerek, amelyeket nem kell hűteni.

4. A paprika

A kásás paprika sosem finom, ezért ne tegyük a hűtőbe. Az alacsony hőmérséklet miatt a paprika elveszíti ropogósságát, húsa megpuhul, kásássá, furcsa állagúvá válik.

5. Diófélék

Ne rontsuk el a diófélék ízét azzal, hogy a hűtőben tartjuk őket. Légmentesen záródó edényben, nem túl meleg vagy hideg helyen kell őket tárolni, hogy ne érje őket túl sok fény és nedvesség.

5 élelmiszer, amit nem kell hűteni.

x Promóció
x Promóció
Tudatos zenehallgatás.

Tudatos zenehallgatás mint meditáció

Nude, a tavasz kedvenc árnyalata.

Nude – a tavasz legtrendibb árnyalata