in

WOWWOW

5 remek olvasmány a nyaraláshoz, amely e-könyv formájában is elérhető

Könyv nélkül nem igazán érdemes nyaralni indulni, ám ahelyett, hogy értékes bőröndhelyet foglalnánk el velük, vigyük magunkkal elektronikus formában.

Szerencsére ma már számtalan könyvet jelentetnek meg elektronikus formátumban is, amelyeket több különböző platformon – akár az okostelefonunkon is – olvashatunk. Nyaraláshoz, strandoláshoz mi általában a könnyedebb olvasmányokat kedveljük, azok közül is nagy kedvenceink a skandináv krimik, amelyek hűvös hangulatukkal remek ellenszerei lehetnek a hőségnek. Persze, aki inkább valami romantikusabbra vágyik, az is a bőség zavarával küszködik, ha választásra kerül sor. Alábbi ajánlatunkkal ezen szeretnénk segíteni.

1. Liz Moore: Hosszú, fényes folyó (21. század kiadó)

Városlátogatásra mész? Vagy tengerparti lazulásra? Vedd számba, melyek a várható tevékenységek, és azokhoz válaszd ki a legkényelmesebb szetteket. Olyan ruhákat csomagolj, amelyek napközben ugyanúgy megállják a helyüket, mint egy esti vacBarack Obama szerint ez a thriller volt 2020 egyik legjobb könyve. A fordulatokban bővelkedő cselekmény középpontjában egy testvérpár áll, akik az évek során ugyan eltávolodtak már egymástól, ám a köztük levő kötelék továbbra is erős. Amikor egyikük nyomtalanul eltűnik, a másik minden követ megmozgat, hogy előkerítse…

x Promóció

2. Kristin Hannah: Fülemüle (Park Kiadó)

annah regénye az elmúlt évek egyik legnagyobb könyves szenzációjának számít, már a mozifilm is készül belőle. A történet a második világháború Franciaországába vezet vissza, és azt mutatja be, milyen megpróbáltató és hálátlan szerepük is volt a nőknek a harcok alatt. Hatalmas veszteségek és egymásra találások, szerelmek és elszakadások – mindez sodró erejű, letehetetlen prózában tálalva.

3. Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette? (Maxim Könyvkiadó)

Bernadette, a zseniális, de kissé zűrös feleség egyik napról a másikra hirtelen eltűnik, és 15 éves lányának, Bee-nek a világ végére kell utaznia, hogy megtalálja. Megindító történet anya-lánya kapcsolatokról, és a meg nem értett zsenik helyérő a világban.

4. Jussi Adler-Olsen: a 2117. áldozat (Animus Kiadó)

A Q-ügyosztály sorozat legújabb részét tűkön ülve várták már a rajongók, és nem kellett csalódniuk. Ezúttal a felgöngyölítendő ügy személyes indíttatású, melynek során fény derül Assad múltjára, aki lehetőséget kap, hogy megmentse szeretteit. Izgalmakban ezúttal sincs hiány, ám most érzelmes, megindító pillanatoknak is részesei lehetünk.

5. Finy Petra: Kerti szonáta (Athenaeum)

A regény a nyolcvanas évek végén játszódik, Magyarországon, és azt mutatja be, a nőknek milyen lelki traumákkal kellett megküzdeni egy olyan rendszerben, amelyben nem voltak határozott frontvonalak, viszont mégis állandó volt a konfliktus.

x Promóció
x Promóció

Praktikus pakolási tippek hosszú hétvégére

Az 5 legjobb szépségapplikáció