in ,

Imádom!Imádom! WOWWOW

5 tipp a fenntartható életmódért

Aggódsz a bolygó jövője miatt? Nem vagy egyedül. Ne hagyd, hogy megtévesszenek azok, akik azt állítják, egyetlen ember cselekedetei nem számítanak. Hiszen ha elegen leszünk, gyökeres változásokat tudunk elérni!

Szeretnél többet tenni a környezeted védelmében, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Nos, a legfontosabb, hogy kezdd kicsiben, haladj lépésről lépésre, és ne ostorozd magad, ha néha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezted. A szándékból előbb utóbb cselekvés lesz, a cselekvésből pedig szokás. Indíts az alábbiakkal, meglásd, a nap végén sikerélményként fogod megélni!

1. Felejtsd el a műanyagpalackokat és az elviteles kávés poharakat!

A szénsavas üdítőitalokról ma már köztudott, hogy egészségtelenek, és a szomjat sem oltják. Érdemes áttérni a tisztított csapvízre – a pezsgés szerelmeseinek pedig a szódára, a szódagépek patronja ugyanis újratölthető – és kulaccsal járni-kelni a városban. Az elviteles kávé pedig nem csak környezetszennyező, hanem a kávézás élményét is rontja: mindenki a lelassulásról beszél, kezdjük hát azzal, hogy leülünk arra az 5-10 percre, amíg csészéből elfogyasztjuk a mindennapi feketénket.

x Promóció

2. Okosítsd az otthonod!

Az okosotthonok nem csupán a kényelmünket szolgálják, de segítenek nekünk tudatosabban élni. Az EVE Smart Plug például monitorozza az energiafogyasztásunkat, és beprogramozhatjuk, hogy ha épp nincs szükségünk rá, ne használja az energiát. Az okos Netatmo termosztát pedig több tényező figyelembe vételével szabályozza a legtakarékosabb módon lakásunk hőmérsékletét.

3. Nyaralj belföldön!

A légi utazás az egyik legnagyobb terhet rója a bolygóra. Minek utaznánk hosszasan egy szép tengerpartra, ha, mire kiheverjük a jet laget, fordulhatunk is vissza? Gyönyörű tájak vannak kis hazánkban is, pakoljuk hát fel a bringánkat az autónkra, és fedezzük fel a közeli tájakat.

4. Ne zacskózz!

Hihetetlen, hogy még mindig vannak emberek, akik műanyagzacskóba teszik a banánt. Nem csak a banánt nem szükséges zacskózni, de az olyan kevésbé kényes gyümölcsöket sem, mint a narancs vagy az alma. A vászon bevásárlószatyrok pedig ma már kötelező divatkiegészítőként is funkcionálnak – mindig legyen egy-két darab a táskádban.

5. Tarts heti egy húsmentes napot!

Ma már több disznó és szarvasmarha található a Földön, mint ember, és ezek az állatok nagyban hozzájárulnak az üvegházhatású gázok növekedéséhez. A legjobb megoldás a flexitariánus, azaz növényi alapú étrend lenne, de már heti egy húsmentes nappal sokat tehetsz a bolygó védelméért.

x Promóció
x Promóció

Az öt legjobb jógacsatorna kezdőknek

5 tipp, hogy mindig tiszta és rendezett legyen a lakásod