in , ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

5 tipp, hogy mindig tiszta és rendezett legyen a lakásod

Ha úgy érzed, nem bírsz úrrá lenni a káoszon, holott te is vágysz a tiszta és rendezett környezetre, az alábbi jó tanácsok segítségével szépen lassan felszámolhatod a rumlit!

Úgy tűnik, bármennyit pakolsz és takarítasz, mégis mindig rumlisnak tűnik a lakásod? Valószínűleg azért van, mert néhány apró részletre nem figyelsz eléggé, és pont azokat a dolgokat hanyagolod el, amelyek napi szinten segítenének a rend megőrzésében. Böngészd végig az alábbi tippeket, talán rájössz, mit csinálsz rosszul.

1. Szelektálj!

Azokban a lakásokban a legnehezebb rendet tartani – és alaposan kitakarítani is – ahol túl sok felesleges holmi és kacat halmozódott fel. Lehet, hogy neked is több cuccod van, mint tárolóhelyed? Menj végig szobáról szobára, és a rendrakás japán guruja, Marie Kondo módszerével szelektáld le a feleslegessé vált dolgaidat.

x Promóció

2. Legyen fogasod vagy előszobaszekrényed!

A legjobb, ha rögtön a bejárati ajtó közelében van néhány akasztó, egy kisebb szekrényke és egy cipősszekrény, hogy a táskád, kulcsaid, kabátod, esernyőd, cipőid ne heverjenek szanaszét a lakásban. Jó, ha a szekrénykének van egy rumlis fiókja, ami elnyeli azokat az apróságokat, amelyekre gyakran szükség van, de nincs konkrét helyük. Időnként, mondjuk félévente, muszáj ennek a fióknak a tartalmát is átválogatni.

3. Használd a technológiát!

Ma már egyre fejlettebbek a háztartási eszközök is, érdemes hát kihasználni újfajta képességüket. A vezeték nélküli porszívók például sokkal könnyebbek és praktikusabbak, mint a vezetékes változatok, a legjobb választás azonban egy robotporszívó, főleg ha már felszámoltad a kacatokat a lakásodból. Az Anker márkának van például olyan robotporszívója, amely felmosni is tud.

4. Kövesd a 15 perces szabályt!

Eszerint mindennap takarítsd, pakolj 15 percet mindössze. Ez lehet egy mosás elindítása, a száraz ruhák begyűjtése, elrakása, az egyik szoba felporszívózása, egy gyors portörlés, stb. Így előbb-utóbb körbeérsz a lakáson, és nem megy rá hétvégén egy egész napod a takarításra.

5. Azonnal szelektáld át a postát és a hivatalos iratokat!

A „papírmunka” az egyik legidegőrlőbb tevékenység, ezt mindannyian elismerjük. Épp ezért ne engedd meggyűlni azt! A postát azonnal nézd át, a számlák közül dobd ki, amire nincs szükséged, a hivatalos papírokat pedig rögtön tedd el a kijelölt helyükre, ne hagyd szanaszét kallódni őket.

x Promóció
x Promóció

5 tipp a fenntartható életmódért

Praktikus pakolási tippek hosszú hétvégére