in ,

AranyosAranyos Imádom!Imádom! WOWWOW

7 tipp, hogy könnyebben menjen a költözés

Van, aki rutinos költözködő, másoknak viszont már a költözés gondolatára is összeugrik a gyomruk. Most ez utóbbiaknak adunk néhány praktikus jó tanácsot.

1. Mérd fel helyesen az új hely lehetőségeit

Érdemes felvázolni az új lakás tervrajzán, melyik bútor hova kerülne, hogy a lakásban már könnyedén tudd irányítani a költöztető munkásokat.

2. Költözés előtt szabadulj meg a felesleges limlomtól!

Költözés előtt tarts egy fergeteges, garázsvásárral egybekötött lakásbúcsúztató partit, amelynek során túladhatsz minden olyan tárgyadon, amit nem szeretnél már magaddal hurcolni az új helyre. Azokat, amik a vásár után megmaradtak, vidd el egy adományboltba.

x Promóció

3. Kérj segítséget

Nem kell egyedül bedobozolnod egész addigi életedet – hívd át a barátokat, keverj egy koktélt, és vond be őket is a mókába.

4. Legyen szisztémád a csomagolásnál

Döntsd el, hogyan szeretnétek haladni, és tartsatok ki az elhatározás mellett. Ez történhet helyiségről helyiségre, vagy tárgytípusonként, a lényeg, hogy ne ide-oda kapkodjatok, hanem rendszer szerint menjen a munka.

5. Legyenek kéznél a legszükségesebbek

Egy dobozba tegyél bele minden olyan holmit, amire mindenképp szükséged lesz az első este/reggel az új lakásban. Ezt jelöld meg látványosan, és az új lakásban könnyen elérhető helyre kerüljön.

6. Az értékeket szállítsd te magad

A legértékesebb holmikat, kisebb bútorokat nem bízd a költöztetőkre: ha egy mód van rá, szállítsd te magad, a barátok, család segítségével.

7. Gondoskodj energiáról

A költözés napján legyenek kéznél snackek és ásványvizek (hasznos társ lehet egy okospalack is), mivel ez lesz az a a nap, amikor kisebb gondod is nagyobb lesz az étkezésnél. Ezzel együtt enni, inni érdemes, hogy kitartson az erőd a nap végéig.

x Promóció
x Promóció
ragyogó bőr

Elvesztette a ragyogását? Arcbőr ápolási praktikák

kiégés

Tippek kiégés ellen